Entrada del cementiri de Manacor
Entrada del cementiri de Manacor

Troben restes de més de cent cadàvers sense enterrar al cementiri de Manacor

Els cossos estaven en unes sales tancades de les quals no es van trobar les claus

Actualitzat

No se sap ben bé quants són, però calculen que n'hi poden haver entre cent i tres-cents. Dos regidors de l'equip de govern van descobrir per casualitat desenes de cossos sense enterrar i caixes amb restes òssies en unes sales que feia anys que no s'obrien al cementiri de Manacor.

La porta d'accés a les sales estava tancada i ningú no en tenia la clau. Per això, la van forçar fent-hi palanca. La sorpresa va ser majúscula.

Ningú no ha trobat una explicació de què hi feien aquestes restes, algunes sense identificar, en aquest lloc tancat del cementiri. Però l'Ajuntament creu que les hi haurien dipositat arran d'una reforma al recinte a principis dels anys 80 i mai més van tornar al seu lloc.

"Sembla que estem en un cas de mala praxi. Tot indica que els cossos van ser traslladats amb motiu de les obres de reforma del 1982-83 i no es van tornar als corresponents nínxols un cop acabades."

És el que diu un comunicat fet públic per l'Ajuntament de Manacor que ha demanat "prudència i respecte davant d'un tema tan sensible per a la ciutadania."

L'alcalde de Manacor, Miquel Oliver, ha explicat que s'està investigant l'origen d'aquests cossos per tornar-los a enterrar:

"S'haurà d'anar investigant un per un, a tots els cossos que tinguin identificació se li donarà nom i traçabilitat i, si no, haurem de prendre una determinació amb els cossos que ens quedin."

La persona responsable del cementiri als anys 80 va morir fa dos anys.

Ara, cal esperar els resultats de les anàlisis científiques per determinar l'edat de les restes i mirar d'identificar-les.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut