Barcelona

Tres joves britànics escalen la Sagrada Família de nit i pengen el vídeo a YouTube

A mitja pujada, agents privats de la basílica els detecten i els fan avortar l'escalada, però no aconsegueixen aturar-los

RedaccióActualitzat

Tres joves britànics van escalar una part de la façana de la Sagrada Família burlant la seguretat del recinte la matinada de dissabte passat, 10 de març.

Ara han penjat un vídeo de la seva acció a YouTube, que ja aconseguit més de 354.000 visualitzacions.

Els Mossos d'Esquadra han anunciat aquest matí que han obert una investigació sobre l'acció dels tres "youtubers" al temple barceloní. Volen aclarir les circumstàncies que van permetre als tres joves escalar fins a les torres i esbrinar si l'acció pot ser considerada delicte.

L'acció es va fer de nit, quan ja no hi havia visitants al temple. Els tres nois protagonistes, que primer apareixen en un pis de Barcelona, expliquen que s'han esperat una hora i mitja fins a trobar l'entrada ideal al temple.

Aleshores comença l'acció: els tres individus salten la tanca de seguretat del recinte i comencen a escalar per una de les bastides de les obres de la Sagrada Família.

Un dels joves filma tota l'acció amb una càmera que porta subjectada al front. Quan són a mitja escalada --en aquell moment només hi ha dos dels tres protagonistes, perquè el tercer és un tros més amunt--, el càmera detecta que els efectius de seguretat privada del temple els han descobert.

Ell i el company s'amaguen darrere la bastida que estan fent servir per pujar i filmen com un ascensor puja els guàrdies, que passen a escassos centímetres d'on són ells sense veure'ls.

 

Una estona més tard apareix el tercer jove, que baixa des d'un tros més amunt i explica que els guàrdies de seguretat no l'han vist.

Aleshores, tots tres decideixen des d'aquest punt, a desenes de metres d'alçada, que val més avortar l'acció i marxar. Es veu, així, com tots tres comencen el descens fins a arribar al punt per on han començat a pujar. Des d'allà tornen a saltar la tanca del recinte cap al carrer.

En aquest moment veuen que almenys un dels agents de seguretat privada els ha vist i comencen a córrer pels carrers adjacents a la Sagrada Família fins a un parc on es veuen segurs i on fan comentaris sobre l'escalada al punt més turístic de la ciutat de Barcelona.

Un dels protagonistes de l'acció a la Sagrada Família és un popular "youtuber" que s'ha especialitzat a entrar d'amagat en edificis emblemàtics de diverses ciutats. Graven la seva proesa i quan tornen a casa editen les imatges i les pengen al web. Amb aquesta acció a Barcelona, a més, han posat en entredit els sistemes de vigilància d'un monument tan visitat de la ciutat en un moment en què l'alerta terrorista continua en grau quatre.

ARXIVAT A:
Viral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut