Jerusalem

Traslladen Sharon a un centre especialitzat mentre s'esvaeix l'esperança que surti del coma

L'exprimer ministre israelià Ariel Sharon, en coma des de fa cinc mesos, ha abandonat en una ambulància l'hospital Hadassah de Jerusalem i l'han traslladat a un centre mèdic de cures a llarg termini a Tel Aviv. Es tracta de l'hospital Sheba, que disposa d'instal·lacions més adequades per atendre pacients amb malalties cerebrals i de llarga durada. Tot i això, els metges no creuen que el pacient pugui sortir del coma que li va causar un vessament cerebral massiu el mes de gener passat.

Actualitzat
Les possibilitats que l'antic líder israelià, de 78 anys, surti del coma són molt escasses. Va caure en aquest estat el 4 de gener, després de tenir un vessament cerebral massiu, i malgrat les diverses operacions que se li han realitzat des de llavors en cap moment ha recuperat la consciència. El número 2 del centre mèdic Levinstein House, Yuli Krieger, explica que "cada dia que passa les possibilitats que recuperi la consciència disminueixen".

Ariel Sharon ha abandonat l'hospital de Jersualem en una ambulància envoltada de policia i vehicles de seguretat, uns trasllat motivat pel fet que les instal·lacions del centre de Tel Aviv són més adequades per subministrar a Sharon les atencions que requereix.

La crisi de salut de Sharon es va produir mesos després de l'anunci del seu controvertit pla de retirada dels assentaments israelians de la Franja de Gaza després de 38 anys d'ocupació, i dos mesos després d'abandonar el partit Likud i formar una nova formació de centre, el Kadima, un partit que malgrat la seva absència va acabar sortint vencedor en els comicis israelians amb Ehud Olmert, el seu viceprimer ministre i successor en funcions, al capdavant.
Anar al contingut