Més radars per controlar el trànsit (ACN)
Més radars per controlar el trànsit (ACN)
Barcelona

Trànsit activarà deu radars per tram nous aquest juliol a la xarxa viària

RedaccióActualitzat

Catalunya tindrà vint-i-tres radars per tram a finals de juliol. Aquest mes se n'activaran deu més, que s'afegiran als tretze que ja funcionen.

Està previst que, al llarg de l'any, n'entrin en funcionament nou més. D'aquesta manera, la Generalitat haurà passat d'un radar a trenta-dos en set anys.

Els deu radars per trams nous que s'activaran són:

- A l'AP-7, a Tarragona, un en sentit Vila-seca i un altre cap a Altafulla
- A la C-16, a Cercs, un cap a Bagà i l'altre cap a Berga
- A la C-16, a Sant Cugat del Vallès, cap a Terrassa i Barcelona
- A la N-II, entre Capmany i Agullana, i viceversa
- A la C-66, de Corçà a Sant Joan de Mollet, i a la inversa.

Com funcionen?

Els radars per tram calculen el temps que triga cada vehicle a recórrer el tram controlat per determinar si ha superat el límit màxim establert.

Si el vehicle ha superat la mitjana de velocitat màxima al tram, unes càmeres instal·lades a l'inici i al final del recorregut controlat prenen la imatge de la matrícula per poder sancionar el conductor.

Vint-i-tres radars en set anys

El primer radar per tram va entrar en funcionament el 2009 al Túnel de Vielha, a la Vall d'Aran. En set anys se n'han posat en marxa dotze més. I ara, deu. A més, està previst que, abans que acabi l'any, hi hagi un total de trenta-dos radars d'aquest tipus en funcionament.

Trànsit ja va posar en marxa el mes de maig passat dos radars per tram al carril d'alta ocupació Bus-VAO de la C-58 d'entrada i sortida a Barcelona, a l'altura de Montcada i Reixac.

Trànsit ha augmentat el nombre de radars per tram pel repunt de la mortalitat a les carreteres catalanes registrat el 2015.

Anar al contingut