Totes les nominacions als Premis Goya: "Adú", favorita amb 13 nominacions

Una història d'immigració dirigida per Salvador Calvo és la favorita d'aquest any

Actualitzat

Tretze nominacions per a "Adú". La cinta de Salvador Calvo sobre el viatge d'un nen africà cap a Europa és la més nominada en els Premis Goya 2021. El drama migratori, protagonitzat per Luis Tosar, Álvaro Cervantes i Anna Castillo, és una producció catalana i va ser la segona pel·lícula espanyola més vista als cines l'any passat, per darrera de l'última pel·lícula de Santiago Segura.

"Las niñas", el film de debut de la directora Pilar Palomero, que té participació de TV3, opta a 9 nominacions. Una menys, 8, en té "La boda de Rosa", la comèdia d'Icíar Bollaín, amb Candela Peña de protagonista.

Una altra producció catalana amb diverses opcions -de fet, cinc nominacions- és "Sentimental", la comèdia de Cesc Gay que adapta el seu èxit teatral "Els veïns de dalt".

I el film "Nieva en Benidorm", d'Isabel Coixet, i dues pel·lícules singulars com "My mexican bretzel" o el documental "El año del descubrimiento", tenen dues nominacions.

De 14 a 13 nominacions per les normes del sorteig

Inicialment, l'Acadèmia de Cinema espanyola ha anunciat 14 nominacions per a "Adú". La cinta competia també pels millors efectes especials. Així, el mateix equip repetia per "Adú" i per "Historias lamentables", però les normes dels premis impedeixen que un mateix equip competeixi dues vegades en una mateixa categoria. Finalment, la nominació del Goya ha anat a parar a "Orígenes secretos" i ha deixat "Adú" amb 13 candidatures.


Totes les nominacions als Goya 2021

"Adú", "Ane", "La boda de Rosa", "Las niñas" i "Sentimental" són les nominades a millor pel·lícula dels Premis Goya d'enguany.

El premi a la categoria de millor direcció se'l disputaran Salvador Calvo, per "Adú"; Juanma Bajo Uloa, per "Baby"; Icíar Bollaín, per "La boda de Rosa", i Isabel Coixet, per "Nieva en Benidorm".

Alejandro Hernández ("Adú"); Claro García i Javier Fesser ("Historias lamentables"); Alicia Luna i Icíar Bollaín ("La boda de Rosa") i Pilar Palomero ("Las niñas") opten al premi a millor guió original.

La millor direcció novella serà per a David Pérez Sañudo per "Ane"; Bernabé Rico, per "El inconveniente"; Pilar Palomero, per "Las niñas", o Nuria Giménez Lorang, per "My mexican bretzel".

Les nominades a millor actriu protagonista són Amaia Aberasturi, per "Akelarre"; Patricia López Arnai, per "Ane"; Kiti Mánver, per "El inconveniente", i Candela Peña, per "La boda de Rosa".

En la categoria de millor actor protagonista, els nominats són: Mario Casas, per "No matarás"; Javier Cámara, per "Sentimental"; Ernesto Alterio per "Un mundo normal" i David Verdaguer, per "Uno para todos".

Pel que fa a actriu revelació, les aspirants són: Jone Laspiur, per "Ane"; Paula Usero per "La boda de Rosa"; Milena Smith per "No matarás" i Griselda Siciliani, per "Sentimental".

Els nominats a actor revelació són: Adam Nourou, per "Adú"; Chema del Barco, per "El plan"; Janick, per "Historias lamentables", i Fernando Valdivielso, per "No matarás".

Juana Acosta, per "El inconveniente"; Verónica Echegui, per "Explota, explota"; Nathalie Poza, per "La boda de Rosa", i Natalia de Molina, per "Las niñas", opten al premi a millor actriu de repartiment.

I els nominats al millor actor de repartiment són: Álvaro Cervantes, per "Adú"; Sergi López, per "La boda de Rosa"; Juan Diego Botto, per "Los europeos", i Alberto San Juan, per "Sentimental".

El premi a la millor pel·lícula d'animació serà per a "La gallina Turuleca", perquè és l'única nominada.

I aquestes són la resta de nominacions:

- Pel·lícula documental: "Anatomía de un dandy", "Cartas mojadas", "El año del descubrimiento" i "My mexican bretzel".

- Pel·lícula europea: "Corpus Christi", "El oficial y el espía", "El padre" i "Falling".

- Pel·lícula iberoamericana: "El agente topo" (Xile), "El olvido que seremos" (Colòmbia), "La llorona" (Guatemala) i "Ya no estoy aquí" (Mèxic).

- Direcció de fotografia: "Adú", "Akelarre", "Black Beach" i "Las niñas".

- Direcció de producció: "Adú", "Akelarre", "Black Beach" i "Nieva en Benidorm".

- Música original: "Adú", "Akelarre", "Baby" i "El verano que vivimos".

- Cançó original: "Adú", "El verano que vivimos", "La boda de Rosa" i "Las niñas".

- Muntatge: "Adú", "Black Beach", "El año del descubrimiento" i "Las niñas".

- So: "Adú", "Akelarre", "Black Beach" i "El plan".

- Direcció artística: "Adú", "Akelarre", "Black Beach" i "Las niñas".

- Disseny de vestuari: "Akelarre", "Explota, explota", "Las niñas" i "Los europeos".

- Maquillatge i perruqueria: "Adú", "Akelarre", "Explota, explota" i "Orígenes secretos".

- Efectes especials: "Orígenes secretos", "Akelarre", "Black Beach" i "Historias lamentables"

- Curtmetratge de ficció: "16 de diciembre", "A la cara", "Beef", "Gastos incluidos" i "Lo efímero".

- Curtmetratge documental: "Biografía del cadáver de una mujer", "Paraíso en llamas", "Paraíso" i "Solo son peces".

- Curtmetratge d'animació: "Blue & Malone: casos impossibles", "Homeless home", "Metamorphosis" i "Vuela".


La cita, el 6 de març a Màlaga

L'anunci de les nominacions s'havia de fer la setmana passada, però va quedar ajornat per les conseqüències de la nevada a Madrid. Els encarregats d'anunciar els finalistes han estat l'actriu i cantant Ana Belén i l'actor i monologuista Dani Rovira.

155 pel·lícules han optat a premi en aquesta 35a edició: 82 de ficció, 72 documentals i 1 d'animació. El documental, amb gairebé la meitat de candidates, ha estat el gènere estrella aquest any.

La cerimònia d'entrega de premis es farà el 6 de març a Màlaga i el premi d'honor el rebrà l'actriu Ángela Molina.

ARXIVAT A:
CinemaPremis Goya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut