La barra d'un bar del barri de Sant Antoni de Barcelona amb una cambrera de fons  (ACN)
Durant la fase 3, es podran fer servir les barres dels bars sempre que es mantigui la distància de seguretat (ACN)

Tot el territori espanyol, en fase 2 com a mínim, a partir d'aquest dilluns

Més de la meitat d'Espanya gaudirà dels avantatges de la fase 3, com són les reunions de fins a 20 persones o l'ús de les barres dels bars

Actualitzat

Les comunitats autònomes que van sol∙licitar avançar a la fase 3, és a dir, totes les que són a la 2 des del 25 de maig, podran passar a l'última part de la desescalada.

Entre aquestes comunitats hi ha Galícia, Cantàbria, el País Basc, Navarra, Extremadura, Múrcia, Melilla, part de Castella-la Manxa (Conca i Guadalajara) i Andalusia. També hi són Astúries, La Rioja, Aragó, Extremadura i Canàries.

A Catalunya, passen a la fase 3 el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran. Les illes Balears ja són totes a la fase 3.

 

Retorn de competències

L'arribada a aquesta nova etapa, la 3, suposa un canvi important, ja que a partir de dilluns s'acaba la cogovernança que ha mantingut el Ministeri de Sanitat amb les comunitats autònomes, i seran directament els presidents autonòmics els que gestionaran el control de l'epidèmia als  respectius territoris.

Així, podran decidir la mobilitat entre les províncies o àrees territorials sempre que estiguin en la mateixa fase i quan volen passar a l'anomenada "nova normalitat", durant la qual ja no hi hauria restriccions de viatges entre comunitats sempre que estiguin en la mateixa etapa.

Màxim 20 persones

Aquesta etapa permetrà, en matèria d'hostaleria i restauració, el consum a la barra sempre que es garanteixi el manteniment de la distància de seguretat de dos metres entre clients o grups de clients.

A més a més, es poden fer reunions, tant en domicilis com a l'aire lliure, d'un màxim de vint persones, sempre que es respectin les mesures de seguretat.

casament
 

Els casaments es podran celebrar amb un màxim de 150 persones en espais a l'aire lliure o de 75 en espais tancats. I les vetlles, amb un màxim de 50 persones si són a l'aire lliure i de 25 si se celebren sota sostre.

Fase 2 com a mínim

Part de Catalunya, Madrid i la majoria de Castella i Lleó estaran, així, en fase 2, en la qual es mantindran la Comunitat Valenciana i Ceuta.

També es queden a l'etapa 2 les províncies de Ciudad Real, Toledo i Albacete, que van entrar en aquest estadi dilluns.

Si la situació es manté com fins ara, el 21 de juny, dia en què decau l'estat d'alarma, tot Espanya ja podria estar en l'anomenada nova normalitat.

Les comunitats autònomes que passen aquell mateix dia a l'etapa 3 també poden sol∙licitar avançar a aquesta nova situació.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut