Torrent denuncia Llarena "en defensa dels diputats a la presó o a l'exili"

El president del Parlament considera que "no protegir aquests drets fonamentals seria una deixadesa de funcions"

RedaccióActualitzat

"Aquest mateix matí."

Així de clar ha estat el president del Parlament, Roger Torrent, responent la pregunta de quan presentarà la cambra legislativa catalana la denúncia contra el jutge Pablo Llarena i els magistrats de la sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem, que va anunciar ahir.

La denúncia ja ha estat presentada. Torrent ha recordat, en una entrevista al programa "Els matins" de TV3, amb Lídia Heredia, que d'aquesta manera es compleix l'acord que va prendre la mesa del Parlament el 24 d'abril.

Torrent ha aclarit que la denúncia és "bàsicament en defensa dels que són diputats i són a la presó o a l'exili i no poden exercir democràticament els seus drets fonamentals, de participació política".

 

Preguntat pel retard de gairebé dos mesos des que la mesa del Parlament va decidir presentar aquesta denúncia, Torrent ha explicat que abans de fer-ho "esperàvem que es pronunciés la sala d'apel·lacions".

Al final, la denúncia la presenta el Parlament, la institució, i no els partits polítics afectats. Torrent ha argumentat per què l'han redactada els serveis jurídics del Parlament:

"Entenem que ens correspon defensar els drets de participació política dels diputats, perquè així estem defensant els drets del conjunt de la ciutadania. No protegir aquests drets fonamentals seria una deixadesa de funcions."

De moment, ha explicat Torrent, no ha rebut "cap input" de l'oposició sobre aquesta decisió. Ciutadans havia amenaçat de denunciar Torrent per malversació si tirava endavant la denúncia.

 

Torrent, d'altra banda, preguntat per la polèmica sobre el trasllat dels presos independentistes, ha insistit que només es farà justícia quan els presos i exiliats quedin en llibertat.

"L'única decisió justa, en aquest cas, és la llibertat absoluta dels presos i dels exiliats, que puguin estar amb les seves famílies, que puguin ser lliures i estar al carrer."

Torrent, d'altra banda, ha lamentat les discrepàncies entre el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena sobre qui té les competències per acostar els presos.

"Em sembla lamentable que es vagin passant la pilota l'un a l'altre. Em sembla claríssim que és una decisió estrictament política que està sobre la taula del ministre de l'Interior, del govern espanyol, que és qui ha de fer complir la llei."

En qualsevol cas, i després de la predisposició mostrada ahir pel ministre Grande-Marlaska, Torrent ha dit: "Veurem si aquest canvi que pregona el PSOE i el president Sánchez es materialitza en coses concretes com aquesta."

Aquest és el text íntegre de la denúncia:

DENÚNCIA MHP TRIBUNAL SUPREM_OK.pdf by Moderador Noticies Web on Scribd

 

ARXIVAT A:
Roger Torrent
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut