Presó d'Estremera
Presó d'Estremera
Madrid

Interior no preveu, ara mateix, l'acostament dels presos independentistes

El ministeri admet que la decisió és seva perquè depèn d'Institucions Penitenciàries

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior confirma a TV3 que, ara mateix, no es preveu l'acostament a presons catalanes dels polítics i líders independentistes tancats en centres penitenciaris de Madrid. Com a mínim, mentre estigui oberta la investigació.

Aquest departament reconeix que les competències per prendre aquesta decisió són seves, a través d'Institucions Penitenciàries, però consideren que, en aquest moment, no té sentit fer cap desplaçament perquè el jutge Pablo Llarena ha de tenir els presos a prop per les diligències que encara queden pendents, com, per exemple, la compareixença de Joaquim Forn el 26 de juny.

Només quan acabi tota la investigació es podria estudiar l'acostament, tal com ha explicat aquest mateix dijous el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a Onda Cero.
 


El ministre ha afirmat que veuria de bon ull el trasllat dels presos preventius un cop acabada la investigació, però ha afegit que el jutge competent hi havia de donar el permís. Després d'aquestes declaracions, Llarena ha afirmat que la competència no és seva, sinó d'Interior.

Ara, el ministeri ha admès que és així i que, per ara, no preveu cap trasllat. Els empresonats són Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a Soto del Real; Carme Forcadell i Dolors Bassa, a Alcalá-Meco; i Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva a Estremera.

ARXIVAT A:
Govern empresonatPedro SánchezOriol JunquerasJordi TurullJosep RullJoaquim FornCarme ForcadellDolors BassaRaül RomevaJordi Cuixart
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut