Torra no retirarà la pancarta pels presos i anuncia que presentarà recurs al TSJC

El president de la Generalitat torna a recórrer la decisió de la justícia, com ja va passar al març en una decisió que ha acabat a la justícia

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat ja ha respost al requeriment del Tribunal Superior de Justícia: no retirarà la pancarta que penja del balcó de la Generalitat en suport als presos i exiliats pel judici del procés.

El TSJC havia donat 48 hores al president Torra per retirar la pancarta. En un comunicat, Torra ha anunciat que presentarà recurs.

Per Torra es tracta "novament" d'una "vulneració flagrant" del dret a la llibertat d'expressió i d'opinió, com, recorda, ja hi va haver quan la Junta Electoral Central va ordenar que es retiressin els mateixos elements "de manera irregular i sense tenir les competències per fer-ho".

"Aquest és un clam molt majoritari de la societat catalana i un compromís democràtic del Govern amb les persones que pateixen repressió per haver defensat la democràcia, els mandats electorals i els drets fonamentals."

A més, també recorda que es tracta d'una reivindicació que han fet les principals entitats de drets humans internacionals, així com el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l'ONU.

La Generalitat presentarà recurs tan bon punt rebi la notificació oficial de la instrucció, que atén la petició de l'associació Impulso Ciudadano.


La història es repeteix

La situació recorda les del més de març i abril per eleccions espanyoles, municipals i europees. Llavors va ser la Junta Electoral qui va requerir a Torra la retirada de la pancarta. Llavors el president també es va negar a treure la pancarta en un cas que ha acabat als tribunals. El TSJC jutjarà Torra el 18 de novembre.

Precisament avui, el TSJC ha rebutjat una de les dues recusacions, la del jutge Carlos Ramos, que va presentar Torra, en el judici per no retirar aquestes pancartes.

El mateix Ramos proposa també que no s'admeti la recusació plantejada contra els seus companys Jesús María Barrientos i Mercedes Armas.
Avui s'ha sabut que el judici no serà la setmana que ve, com estava previst, sinó el 18 de novembre, en sessió de matí i tarda.

ARXIVAT A:
Quim TorraTSJCProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut