Torra manté la pancarta pels presos i exiliats a Palau i presenta recurs al TSJC
Palau de la Generalitat (ACN)
Barcelona

Torra manté la pancarta pels presos i exiliats a Palau i presenta recurs al TSJC

El president al·lega que l'ordre vulneraria la llibertat d'expressió del president

RedaccióActualitzat

La pancarta que demana la llibertat dels presos polítics i exiliats es manté a la façana del Palau de la Generalitat, quan s'ha acabat el termini que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar al president de la Generalitat, Quim Torra, per retirar-la.

Tal com ja havia anunciat el govern que faria, l'advocat de la Generalitat ha presentat recurs contra la interlocutòria del Tribunal Superior. En l'escrit, de 14 pàgines, el lletrat demana que se suspengui la mesura cautelar i el requeriment personal fet al president Torra dilluns a la tarda, al·legant que l'ordre vulneraria la llibertat d'expressió del president.

Recordem que el requeriment del TSJC respon a una petició de l'entitat Impulso Ciudadano, en un recurs contenciós per un suposat incompliment de l'administració catalana en la representació del conjunt de la ciutadania.

Torra serà jutjat per uns fets semblants el 18 de novembre. Està acusat de desobediència per no haver retirat aquesta mateixa pancarta en passades conteses electorals. Llavors va ser la Junta Electoral qui va requerir a Torra la retirada de la pancarta. El president es va negar a treure-la en el termini requerit, i el cas va acabar als tribunals.
 

Ciutadans demana a Colau que retiri el llaç groc

D'altra banda, Ciutadans ha registrat aquest matí una petició perquè Ada Colau retiri el llaç groc del balcó de l'Ajuntament.

La formació considera que l'alcaldessa està vulnerant la neutralitat de l'espai públic i incomplint la llei electoral, que torna a estar en vigor després de la convocatòria del 10N.

 

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
Anar al contingut