Torra i Junqueras es van reunir a Palau i van parlar de la data de les eleccions

Pere Aragonès és qui Junqueras ha designat per acordar amb el president Torra una data per a les eleccions

RedaccióActualitzat

El 24 de juliol era l'últim divendres de tercer grau d'Oriol Junqueras, abans que el TSJC li suspengués. Aquell dia es va trobar durant una hora amb el president Torra al Palau de la Generalitat. Era la primera vegada que ho feien fora de la presó i Junqueras ja intuïa que seria l'últim divendres en tercer grau. Damunt la taula: l'avançament electoral anunciat pel president el 30 de gener i ajornat en diverses ocasions a causa del coronavirus.

Segons avança El Periódico, Junqueras va traslladar al president Torra que tractant-se d'un govern de coalició la data, que el president té al cap però que encara no ha fet pública, l'havien de consensuar els dos partits i, tenint en compte que ell no s'hi podria dedicar, assenyalava Pere Aragonès com el seu home de confiança.

Aragonès, de moment, està pendent de la represa del diàleg amb el PSOE. Aquest diumenge reclamava des de Sant Cugat del Vallès una sortida política abans de plantejar-se donar suport a uns pressupostos.

Segons Esquerra, els últims dies ni el president Pedro Sánchez ni el vicepresident Aragonès han mantingut cap contacte per bé que sí que ho han fet els equips. Els republicans esperen que aquest estiu el PSOE es mogui i decideixi amb qui vol pactar, aprofitant el fet d'estar fora del focus mediàtic, però sabent que Esquerra mantindrà l'amnistia dels presos com a clau de la negociació.

 

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasQuim TorraProcés catalàEleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut