Desplegament policial en el desallotjament del Bloc Llavors a Barcelona
El Bloc Llavors va ser desallotjat el març del 2020 (ACN/Blanca Blay)

La jutge diu que la querella contra Colau buscava un "efecte mediàtic" i la torna a arxivar

El fons Vauras va denunciar l'exalcaldessa de Barcelona per coaccions que no s'han pogut demostrar arran del desnonament del Bloc Llavors

RedaccióActualitzat

La justícia ha arxivat, per segona vegada, la denúncia contra Ada Colau presentada pel fons d'inversió Vauras, que l'acusava, a ella i a altres membres del govern municipal, de coaccions per obligar-lo a oferir lloguer social a les famílies desnonades de l'edifici conegut com a Bloc Llavors.

Aquest bloc és propietat d'aquest fons voltor i va ser desallotjat el març del 2020

Ara, la jutgessa que ho ha investigat diu que no veu caràcter probatori de la comissió dels delictes i considera que la querella només es va activar per discrepàncies polítiques pel que fa, en aquest cas, a la política d'habitatge "que no li eren favorables". En la interlocutòria, apunta que Vauras buscava "l'efecte mediàtic que suposa involucrar un polític davant un procés penal".

Per això, descarta que l'exalcaldessa de Barcelona coaccionés la immobiliària. Per això, d'acord amb el criteri de la Fiscalia, la titular del jutjat d'instrucció número 18 de Barcelona ha acordat arxivar la investigació que va obrir a Colau, els exregidors del seu equip Marc Serra i Lucía Martín i la responsable del Departament de Disciplina d'Habitatge i Inspeccions del consistori.

Donen la raó així, als Comuns, que sempre han defensat que es tractava d'un cas més de lawfare.

ARXIVAT A:
Ada Colau
Anar al contingut