Tòquio

TEPCO aboca al mar 11.500 tones d'aigua contaminada que s'acumula a Fukushima

TEPCO, l'empresa que opera a la central nuclear de Fukushima, ha començat a abocar al mar unes 11.500 tones d'aigua contaminada que s'havia acumulat a les instal·lacions. Segons aquest portaveu, es tracta d'aigua amb nivells baixos de radioactivitat provinent de dipòsits especials de la planta i dels reactors 5 i 6. De fet, segons la companyia, la mesura es pren per tenir espai per emmagatzemar aigua amb una radioactivitat molt més elevada de la que s'abocarà al mar, en aquest cas dels reactors 1, 2 i 3.

Actualitzat
La notícia se suma a l'últim intent frustrat de segellar les fuites d'aigua radioactiva. Aquest cap de setmana han provat d'injectar-hi ciment, i després escuma plàstica, però ni una cosa ni l'altra han funcionat.

Ara, en un intent de localitzar exactament la ruta que segueix l'aigua radioactiva, proven d'abocar colorant en un túnel pròxim al reactor 2, on hi ha la fuita. Segons la televisió NHK, els treballadors han llançat un líquid de color blanc en un túnel que porta a la fossa on s'ha detectat l'esquerda, d'uns 20 centímetres.

L'objectiu final de la companyia és, un cop controlada la fuita, recuperar el sistema de refrigeració, una tasca que està sent complicada per alts nivells de radiació i pel mal estat en què han quedat les instal·lacions.

L'executiu nipó, però, és pessimista i ja ha avisat que poden passar mesos abans no s'aturin les fuites radioactives.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut