Jason Kessler, organitzador de la marxa, protegit per la policia a Charlottesville
Jason Kessler, organitzador de la marxa, protegit per la policia a Charlottesville
Charlottesville, Virgínia

Tensió racial a Charlottesville sense condemna explícita a l'atropellament mortal

L'organitzador de la marxa ultra ha hagut de fugir protegit per la policia quan intentava donar explicacions sense assumir responsabilitats

RedaccióActualitzat

Dos dies després de la marxa supremacista a Charlottesville, als Estats Units, els ànims estan encesos. L'organitzador, Jason Kessler, ha hagut de fugir protegit per la policia quan intentava donar explicacions i desviar responsabilitats.

Kessler va defensar el seu dret constitucional a manifestar-se, va culpar la policia per no haver posat les mesures necessàries per impedir incidents i va fer una condemna genèrica a qualsevol forma de violència. Cap menció del jove que va envestir amb el cotxe la contramanifestació antiracista i va matar una dona de 32 anys i va ferir una vintena de persones. 

El govern dels Estats Units mira de calmar la polèmica per la poca contundència de Donald Trump a l'hora de condemnar la violència racista d'aquest setmana de Charlottesville, a l'estat de Virgínia. Fins ara, el president ha evitat culpar-ne explícitament l'extrema dreta i ha parlat de responsabilitat de diversos bàndols.

La Casa Blanca ha emès un comunicat que diu que Trump condemnava també els supremacistes blancs però les crítiques li han plogut d'arreu. Això inclou diverses veus del seu partit, el republicà, i d'un aliat seu, el govern d'Israel.

Donald Trump interromp avui les seves vacances i s'espera que faci una roda de premsa a Washington; però, de moment, als seus tweets matinals no ha fet cap referència a la qüestió.

El jove detingut, de 20 anys i amb simpaties nazis, compareixerà aquest dilluns davant la justícia acusat d'assassinat, violència intencionada i fugida. El departament de Justícia ha obert una investigació federal per crim d'odi.

Els fets de Charlotttesville han recordat els dels convulsos anys seixanta de lluita pels drets civils als Estats Units.

 

Anar al contingut