Tensió a l'estret d'Ormuz, on els EUA asseguren que han abatut un dron iranià

El govern iranià diu que no ha perdut cap dron a la zona de l'estret d'Ormuz i apunta que els Estats Units haurien pogut abatre "un dels seus propis drons per error"

RedaccióActualitzat

Nou episodi en l'escalada de tensió entre l'Iran i els Estats Units. Donald Trump assegura que han abatut un dron iranià a l'estret d'Ormuz. El president nord-americà assegura que l'aparell amenaçava un vaixell de la Marina dels Estats Units.

Des de la Casa Blanca, Trump ha donat la seva versió del conflicte: l'aparell no tripulat estava amenaçant el vaixell d'assalt amfibi Boxer de la Marina dels Estats Units, que va haver d'emprendre, ha dit Trump, una "acció defensiva". El Pentàgon ha confirmat l'incident.

 

"Aquesta és l'última de les moltes accions provocatives i hostils per part de l'Iran cap a vaixells que naveguen en aigües internacionals", ha dit Donald Trump.

 


Com si fos un general explicant una gran acció militar, el president Trump ha donat les coordenades de situació del dron iranià abatut i ha dit que s'havia acostat a menys de mil metres de distància del vaixell de guerra dels Estats Units. Aquest fet ha activat les seves defenses i s'ha fet explotar el petit artefacte volador comandat a distància.

El govern iranià ha dit que no té constància d'haver perdut cap dron a la zona de l'estret d'Ormuz. L'adjunt al ministre d'Exteriors iranià, Abbas Araghchi, ha dit que els Estats Units haurien pogut abatre "un dels seus propis drons" a Ormuz:

"Nosaltres no hem perdut cap dron a l'estret d'Ormuz ni enlloc. Em preocupa que el vaixell hagi enfonsat un dels seus propis drons per error."

 

Les autoritats de Teheran expliquen que han retingut un petroler estranger per contraban de carburant al golf Pèrsic. No concreten de quina nau es tracta, ni de quina nacionalitat. És la resposta a l'episodi del megapetroler iranià acusat de portar cru a refinar a Síria fent la volta a l'Àfrica en comptes d'anar per la ruta curta del canal de Suez. El van retenir a Gibraltar i allà continua aturat.

El mes de juny, l'Iran va abatre un dron militar dels Estats Units a la mateixa zona, l'estret d'Ormuz.

 

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsIran
Anar al contingut