Barça

Tata Martino: "No guanyar cap títol aquest any seria un fracàs"

El nou entrenador del FC Barcelona, Gerardo 'Tata' Martino, ha estat presentat aquest divendres a les instal·lacions del club. El tècnic, pràcticament un desconegut per a la premsa i l'afició catalanes fins ara, ha demostrat un tracte directe i senzill, i ganes de fer veure que la seva procedència futbolística, Newell's, té punts en comú amb la cultura futbolística del Barça. Ha aclarit que encara no coneix Messi personalment, que vol que Cesc es quedi i que el Barça està obligat a guanyar.

Actualitzat
El nou entrenador del FC Barcelona, Gerardo 'Tata' Martino, ha estat presentat pel vicepresident Josep Maria Bartomeu, i el director esportiu, Andoni Zubizarreta, aquest divendres a les instal·lacions del club.

El tècnic, pràcticament un desconegut per a la premsa i l'afició catalanes fins ara, ha demostrat un tracte directe i senzill, i ganes de fer veure que la seva procedència futbolística, Newell's, té punts en comú amb la cultura futbolística del Barça.

"Sempre he pretès ser un entrenador que s'adapti al planter i als jugadors que tinc", ha explicat. "Encara que sembli presumit, crec que a Newell's ja jugava una mica de la manera que és el Barça, així que penso fer honor a la tradició d'aquest club. Això sí, en el procés d'adaptació sempre hi ha dues parts. Jo seguiré sent jo mateix sense oblidar el lloc on estic treballant."

Tata preveu que un dels seus reptes serà "mantenir en els jugadors les ganes de guanyar. Això farà que anem bé i que ens coneguem. Farà que el grup avanci". Tan seriosament s'ho pren que no li ha dolgut admetre que ho consideraria "un fracàs si aquest any no guanyem cap títol". "De vegades, qui guanya no té sempre la raó, ni qui perd deixa de tenir-la. Però, amb el que el Barça té, s'ha d'aspirar a guanyar".

Martino, que encara no coneix els seus jugadors, ha dit que fins ara només ha parlat amb el capità, Carles Puyol, i no ha volgut entrar a valorar individualment la plantilla, excepte pel que fa a dues excepcions.

En primer lloc, ha sortit al pas de la idea que s'ha estès sobre la possible influència de Lionel Messi en la seva contractació. "De Messi us puc dir dues coses: que tots dos som de Rosario, bàsicament de Newell's, i que no ens coneixem". Zubizarreta també ha aprofitat per desmentir la influència del jugador.

Més endavant, Tata s'ha referit a Cesc Fàbregas, al voltant de l'interès del Manchester United. Ha estat eloqüent: "No sóc ningú per ficar-me en els interessos econòmics del club, però com que han refusat l'oferta dues vegades, compteu amb una tercera: la meva".

Finalment, en ser preguntat directament per Jonathan Dos Santos, també s'hi ha referit. "Compto amb tots els jugadors que hi ha ara mateix, i això l'inclou". "En una temporada amb tants partits pel davant, no se m'acut que un jugador no arribi a tenir oportunitats. Si hi és, serà un jugador important". L'entrenador argentí ha recordat que en el seu futbol els joves sempre han estat necessaris: "La mirada del Barça em sembla similar a la de Newell's. D'on vinc ens agrada tenir un planter que ens faci suport."
 
En un primer moment, Martino es farà acompanyar per dos tècnics de confiança, però ha deixat entendre que també comptarà amb Jordi Roura i Rubi, els assistents de Tito Vilanova, amb el qual ja ha parlat per telefon per intercanviar parers i desitjar-li un bon estat de salut.
 
El nou entrenador del Barça vitaja aquest divendres mateix a Oslo per conèixer el seu equip, el grup amb el qual afrontarà el que ell mateix ha definit com "el repte més gran de la meva vida".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut