Ballesteros i Ricomà
Ballesteros i Ricomà
Tarragona

PSC i ERC empaten a les municipals a Tarragona només separats per 500 vots

Ballesteros i Ricomà tindran 7 regidors cadascun

RedaccióActualitzat

La ciutat de Tarragona no s'acabaria de definir entre Josep Fèlix Ballesteros, del PSC, o Pau Ricomà, d'ERC, aquestes eleccions municipals 2019.

Ballesteros ha estat al capdavant de la ciutat durant 12 anys presidint el govern municipal, i Ricomà va entrar a l'ajuntament tarragoní com a regidor el 2015. Tant Ballesteros com Ricomà obtindran 7 regidors.

PSC: una legislatura de pactes

Ballesteros va guanyar les darreres eleccions municipals, el 2015, però va quedar en minoria, amb 9 regidors. Els pactes li van servir per anar tirant endavant durant aquesta última legislatura.

El PP i Units per Avançar li han donat suport i ho han fet possible fins que el 2017 Units per Avançar va abandonar el pacte després que no es condemnés l'ús de la violència policial de l'1-O. Tot i així, Ballesteros va mantenir l'estabilitat del govern.

Per a Ballesteros aquest ha estat el tercer mandat i ara opta a una quarta legislatura. De fet, estava en dubte la continuïtat, sobretot pel balanç irregular de la seva gran aposta als Jocs del Mediterrani, per la seva imputació en el cas Inipro i per les crítiques i xiulades per la situació política catalana.

Pau Ricomà,​ d'ERC, atrapa Ballesteros

Pau Ricomà, d'ERC, en la seva cursa a l'ajuntament ha atrapat Ballesteros. Ja va entrar també amb força al consistori tarragoní el 2015, amb quatre regidors. Durant el mandat 2011-2015 no havia tingut representació. ERC ha denunciat durant els quatre anys que ha estat a l'Ajuntament que la ciutat està aturada.

Ciutadans, tercera força

Ciutadans és la tercera força, amb 4 regidors, els mateixos que el 2015. Durant aquest mandat, ha liderat l'oposició Rubén Viñuales, advocat que tornava a aspirar a l'alcaldia. El que pretenien era fidelitzar els 25.000 vots que van tenir el 21D.

Cs va aprovar els últims pressupostos d'aquest mandat de Ballesteros: un acord plasmat en una foto insòlita, que alguns interpreten com una futura entesa.

La resta del consistori

JXCat, amb 3 regidors; En Comú Podem, amb 2; la CUP, també amb 2, i el PP, amb 2, acaben de formar el consistori de Tarragona.

A Tarragona es presentaven en aquesta ocasió un total de 12 candidatures, entre les quals per primera vegada hi havia Vox, amb Isabel Lázaro, que no ha obtingut cap representant al consistori.

La demarcació de Tarragona

A la demarcació de Tarragona, en general, han guanyat els partits independentistes: Les grans ciutats com Reus, Valls, Salou i Vila-seca, seguiran amb aquesta mateixa tònica. I el municipi del Vendrell continua fidel al PSC.

Junts per Reus guanya a la capital del Baix Camp

Carles Pellicer, de Junts per Reus JxCat, va passar d'un mandat el 2011 molt difícil per la situació econòmica, amb el cas Innova, i el pacte amb el PP, a un altre, el 2015, en què va pactar amb ERC i ARA. Pellicer aspira a un tercer mandat amb els 7 regidors que ha obtingut.

Valls amb la nova alcaldesa de JxCat

L'oposició li ha criticat a Batet, que era alcalde des del 2008, que tingués poca presència a Valls, ja que compaginava la feina de diputat al Parlament i les visites a Bèlgica, ja que és home pròxim a Puigdemont.  

Dolors Farré, la nova alcaldesa de Junts que substitueix Batet, ha lograt situar-se en primer lloc, amb 8 regidors. És possible que necessiti l'ajuda d'ERC per obtenir la majoria. ERC ha obtingut 5 regidors, un més que el 2015. 

 

A Salou guanya JxCat

A Salou, el candidat a alcalde, Pere Granados, al consistori des del 2009, guanya JxCat, i ERC, que fa una gran escalada, passa davant de Cs. 

Granados resisteix l'aposta municipalista amb 7 regidors; el PSC, amb 5, i ERC se situa en tercer lloc, amb 4.
 

Vila-seca: JxCat perd la majoria

Josep Poblet havia governat des del 95 sempre amb majoria absoluta, tot i que era alcalde des del 93. El relleu de Poblet ha estat Pere Segura, i amb ell la majoria absoluta s'ha acabat.

Vila-seca Segura-Junts ha obtingut 8 regidors, tres menys que en les darreres eleccions municipals. En segon lloc ha quedat Ciutadans, amb 5 regidors.

El Vendrell torna a quedar repartit

El PSC, amb Kenneth Martínez, que substitueix el fins ara alcalde, Martí Carnicer, guanya al Vendrell amb 7 regidors. Però Som Poble-ERC-AM han quedat situats molt a prop, amb 6. Ja es preveia un resultat molt fragmentat, com en les darreres eleccions. També del vot independentista.

Aquesta vegada Somi (PxC), partit d'Anglada, no ha obtingut representació.

Falset continua amb la majoria d'Independents per Falset

A Falset, la capital del Priorat, ha marxat un alcalde històric: Jaume Domènech, d'Independents per Falset. L'ha substituït Carles Brull, que ha aconseguit 1 regidor més. Aquesta vegada són 8 regidors, i continua la majoria absoluta a la capital del Priorat. En segon lloc ha quedat Falset Pot Més, amb 2 regidors.

Amposta: majoria absoluta d'EA-ERC-AM

A Amposta, EA-AM, el partit que era al capdavant de l'Ajuntament des del 2015, ha ampliat la seva majoria absoluta en unir-se a ERC: han aconseguit passar d'11 a 16 regidors, mentre que JxCat han passat de 7 a 1 regidor. En segon lloc se situa Som Amposta, amb 2 regidors.

PxC també ha desaparegut d'aquest municipi. En l'anterior legislatura van tenir 1 regidor i en aquesta ocasió no han aconseguit entrar a l'Ajuntament.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
Anar al contingut