Tanca una pastisseria històrica de Barcelona: "Vaig néixer aquí, però el relleu no pot seguir"

La Kessler Galimany, inaugurada el 1950, ha estat un forn de referència al barri de Sants

Noemí Prous GómezActualitzat

La pastisseria Kessler Galimany, fundada el 1950, és un dels negocis històrics i emblemàtics del carrer de Sants. La van obrir, fa set dècades, la Teresa Kessler i el Josep Galimany, els pares del Joan, i es va inaugurar just el dia que es van casar.

El Josep va deixar de ser carnisser per dedicar-se a la pastisseria en aquest local, l'antic forn de Cal Pere Brut que, des d'aleshores, és la Kessler Galimany, una pastisseria de referència al barri i a Barcelona, on van tenir fins a tres botigues més, que també van tancar.

Pel component històric i emocional, però també per ser un comerç de proximitat, el Joan reconeix que prendre la decisió no ha estat gens fàcil, però que ho ha hagut de fer perquè ja no podia suportar "l'ofegament econòmic que pateixen els comerços locals". Això s'ha sumat a "una falta de relleu generacional" que la pogués tirar endavant després d'haver-se jubilat.

El segell Kessler, però, es manté amb el forn que un dels tres fills del Joan té a la Seu d'Urgell, tot i que a Barcelona --i, especialment, a Sants-- desapareixerà per sempre.

La pastisseria obrirà per última vegada l'1 d'abril, Dilluns de Pasqua, en una jornada pastissera que serà molt diferent d'altres anys. Aquests dies són molts els clients que passen per la botiga per acomiadar-se del Joan i, sobretot, de la seva nata i els seus xuixos de crema, reconeguts pels clients. També de la Montse, qui ha estat dependenta de la botiga des de fa gairebé 50 anys i per a qui la Kessler ha estat i és "la seva segona residència", on ha après tot l'ofici i on també ha vist passar generacions de diverses famílies.

ARXIVAT A:
Gastronomia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut