Subhasten per més de 23 milions d'euros un dibuix
El dibuix està realitzat amb ploma i dos tons diferents de marró (Reuters)

Subhasten per més de 23 milions d'euros un dibuix inèdit de Miquel Àngel

Està conservat en molt bon estat i es tractaria del primer dibuix d'una persona nua que va fer l'artista italià

Actualitzat

Un dibuix inèdit de l'artista italià Miquel Àngel, "A nude young man (after Masaccio) surrounded by two figures" --"Un jove nu (inspirat en Masaccio) envoltat de dues figures", en català--, ha estat subhastat aquest dimecres per més de 23 milions de dòlars, per sota dels 30 milions amb què havia estat valorat, ha explicat la casa de vendes Christie's, amb seu a París, a França.

L'obra no havia estat atribuïda a Miquel Àngel fins al 2019. El 1907 va ser venuda en la casa de subhastes Drouot, també de Paris, com a creació del seu taller, i havia passat desapercebuda pels experts fins fa poc, ha indicat Christie's en un comunicat.

Subhasten per més de 23 milions d'euros un dibuix
El dibuix ha estat exposat en ciutats com Hong Kong i Nova York (Reuters)

El dibuix data del segle XV

El dibuix està conservat en molt bon estat. L'obra pertany a un petit grup d'esbossos que Miquel Àngel va fer en l'última dècada del segle XV, a partir d'obres de mestres de Florència de generacions anteriors. Probablement és el primer dibuix d'una persona nua.

En el dibuix es recrea un home tremolant retratat en el "Baptisme dels neòfits", un fresc de Masaccio (1401-1428) realitzat a l'església Santa Maria del Carmine de Florència.

El dibuix, de 33 centímetres d'altura i 20 d'amplada, està realitzat amb ploma i dos tons diferents de tinta marró. Abans de la subhasta, va ser exposat a Hong Kong i a Nova York. Segons la presidenta de Christie's, Cécile Verdier, el descobriment ha estat un moment destacat en la història de l'art.

 

ARXIVAT A:
CulturaArt
Anar al contingut