Versió terrestre del cotxe Lotus Esprit. (Foto: Reuters)
Versió terrestre del cotxe Lotus Esprit. (Foto: Reuters)
Londres

Subhasten a Londres un cotxe submarí de l'agent 007 per més de 640.000 euros

Un vehicle submarí que l'agent James Bond va conduri en una escena de la pel·lícula "L'espia que em va estimar" va ser subhastat a Londres per 550.000 lliures, uns 643.500 euros. El cotxe va ser fet expressament pel llargmetratge i no es pot fer servir per conduir a la carretera.

RedaccióActualitzat
Un vehicle submarí que l'agent James Bond va conduir en una escena de la pel·lícula "L'espia que em va estimar" ("The spy who loved me") va ser subhastat a Londres per 550.000 lliures, uns 643.500 euros.

El vehicle, un Lotus Esprit, es va vendre després d'una forta licitació entre una dona, present a la sala, i un comprador anònim que va oferir el preu més alt per telèfon.

El cotxe, també anomenat Wet Nellie, va ser dissenyat per a una escena submarina de la pel·lícula de l'agent 007. La pel·lícula, interpretada per l'actor britànic Roger Moore, va ser estrenada el 1977 i va ser el tercer film de la saga que protagonitzava l'actor britànic.

Després d'una persecució, el cotxe de Bond cau a dins del mar, on es pot veure com el vehicle es converteix en un submarí. Tot i que a la pel·lícula sembla que és el mateix cotxe, en realitat es va fer un model especial, el subhastat, per submergir-lo a l'aigua. El cotxe només va ser utilitzat per a l'escena sota de l'aigua, i per tant no es pot fer servir per conduir per carretera. Després del rodatge de la pel·lícula, el cotxe Wet Nellie va ser presentat en diverses fires i finalment va ser conservat a Nova York.
 

El portaveu de la casa de subhastes RM Auctions, Peter Haynes, ha explicat que el cotxe es va vendre per sota del preu desitjat, ja que s'esperava una xifra entre les 650.000 i les 950.000 lliures, entre uns 760.000 i uns 1.111.500 euros. Tot i això, Haynes ha mostrat la seva satisfacció amb la venda de la peça.
Anar al contingut