Sorpresa per als nens d'Idlib, que reben talls de cabells de barbers solidaris

Els infants són atesos en estadis de futbol, reconvertits en casa seva

Txell Feixas TorrasActualitzat

Gran part dels camps de refugiats i desplaçats del Pròxim Orient s'han escapat -de moment- de la pandèmia. Però no dels efectes del confinament per evitar-ne els brots.

En les últimes hores els més petits de la província siriana d'Idlib -últim gran bastió en mans rebels- han rebut una visita sorpresa. Fan cua esperant pacients el seu torn. Avui no és per rebre menjar ni medicaments.

Arriba un dels serveis més esperats en pandèmia: un bon tall de cabells, gràcies a un grup de barbers voluntaris. Fa hores que les seves màquines i tisores repassen clatells, no paren. Per als petits, ara sense escola ni tallers, és una necessitat, però també un moment de distracció.

Cua de nens perquè els hi tallin els cabells. Reuters/Khalil Ashawi (Reuters/Khalil Ashawi)

Abdul Wahaf al-Daif, barber voluntari, explica que s'han acostat al campament per oferir un tall de cabells als menuts abans de les festes de final del ramadà. "Així els alegrem una estona, impedim que s'ajuntin dins les barberies i frenem la propagació del virus".


Milers de nens arreu d'Idlib són atesos en estadis de futbol, reconvertits en casa seva. La sessió de barberia es complementa amb jocs, l'excusa per oferir-los també un suport psicològic.

La sessió de barberia es complementa amb jocs. Reuters/Khalil Ashawi

Recullen, com si fos la seva disfressa, una mascareta amb el seu nom i instruccions d'ús. Al mural ja han pintat el virus del qual més de tres milions de civils desplaçats estan aconseguint escapar.

Des que va començar la pandèmia, els camps de desplaçats i refugiats d'aquesta regió segueixen en el punt de mira. Però per sort i de manera sorprenent, la Covid no hi ha impactat. I com tants interrogants, a nivell científic tampoc es troba una explicació.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut