Madrid

Solbes creu que Martinsa-Fadesa va prendre "riscos excessius", però que les vivendes compromeses s'han de construir

El vicepresident segon, Pedro Solbes, ha dit que Martinsa-Fadesa "va prendre uns riscos excessius" que ara tenen les seves conseqüències i ha repetit que és contrari que el govern hi intervingui, perquè resulta "molt difícil justificar" l'ús de diners dels impostos per ajudar les empreses amb "mala sort". Solbes ha afirmat, en una entrevista a Punto Radio, que cal garantir que tot i la crisi les vivendes compromeses amb els seus compradors es contrueixin i que si no es fa es tornin les aportacions avançades. Solbes ha dit que es va intentar concedir un crèdit a la immobiliària sense èxit, i ha reconegut que la suspensió de pagaments de Martinsa-Fadesa afectarà la resta del sector immobiliari i també el financer.

Actualitzat
Solbes ha parlat de la immobiliària Martinsa-Fadesa com d'una empresa "seriosa que ha fet el seu treball", però que el context financer actual "li ha fet impossible fer front" als riscos assumits. I ha afegit que l'actual govern va intentar concedir-li un crèdit, però que l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) no pot prestar "diner per funcionar".

D'altra banda, durant una entrevista a Punto Radio, Solbes ha reconegut que ahir "va ser un dia molt difícil a la borsa", però ha insistit que no només es va deure a Martinsa-Fadesa, sinó a "una conjunció de factors" com l'"arrossegament" internacional de la intervenció sobre els dos gegants hipotecaris nord-americans Freddie Mac i Fannie Mae, juntament amb una sèrie de "males notícies" com les pitjors perspectives econòmiques per a Europa.

Solbes ha considerat que els empresaris "per definició arrisquen", cosa que ha valorat com a positiva perquè ajuda a l'economia i al treball, però ha insistit que de la mateixa manera que aconsegueixen beneficis, els riscos que prenen els han d'assumir els seus accionistes.
Anar al contingut