El president de SCC, Josep Ramon Bosch, reunit amb Mas el passat 30 de juny.
El president de SCC, Josep Ramon Bosch, reunit amb Mas el passat 30 de juny. (Foto: ACN))
Barcelona

Societat Civil Catalana es manifestarà a Tarragona l'11 de Setembre

El president, Josep Ramon Bosch, ha avançat que "no serà un acte multitudinari"

RedaccióActualitzat

"Recuperem el seny, recuperem la senyera". És el lema escollit per Societat Civil Catalana (SCC) per a la seva concentració per l'Onze de Setembre a Tarragona. El president de l'associació, Josep Ramon Bosch, ha dit, però, que "no serà un acte multitudinari".

La manifestació que prepara SCC tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda, quan es desplegarà una gran senyera a la Rambla Nova de Tarragona. Després d'això es mostrarà una proposta artística, es llegirà el manifest, es projectarà un audiovisual amb un "mapping" 3D per explicar la història de Catalunya i, per últim, es llançaran focs artificials sobre el circ de la ciutat.

La intenció de SCC, segons ha explicat Bosch en roda de premsa, és que sigui un acte "festiu i simbòlic", el pressupost del qual serà de 100.000 euros. Aquests diners provenen de les aportacions dels socis.

Per la seva banda, Óscar Uceda, el responsable de l'àrea d'Història de SCC, ha dit que s'ha escollit Tarragona per ser "l'embrió i l'inici de la societat hispànica", referint-se a l'època romana. Allà busquen representar la unitat d'Espanya i deixar enrere, diu Uceda, el llenguatge bel·ligerant que utilitzen els independentistes.

En referència a la reunió entre Mas i Rajoy, Bosch l'ha valorada positivament perquè deixa clar "que el 9 de novembre no se celebrarà la consulta". Malgrat això, ha insistit que Rajoy ha de fer propostes per pal·liar el descontent d'alguns dels catalans.

Sobre el cas Pujol no ha volgut opinar més enllà de dir que "el nacionalisme encarnat en la figura de l'expresident es veurà afectat negativament". SCC espera que Mas no acabi involucrat en cap tipus de frau fiscal.

Anar al contingut