La cantant colombiana continua defensant la seva innocència (Reuters/Piroschka Van De Wouw)

Shakira anirà a judici per sis delictes fiscals per simular que no residia a Espanya

La Fiscalia li demana vuit anys i dos mesos de presó i una multa de 23,8 milions d'euros per sis delictes contra la Hisenda Pública

RedaccióActualitzat

La cantant Shakira anirà a judici per sis delictes contra la hisenda pública. La Fiscalia li demana un total de vuit anys i dos mesos de presó i una multa de 23,8 milions d'euros. Una jutgessa d'Esplugues de Llobregat ha dictat l'obertura del judici oral perquè la cantant colombiana sigui jutjada a l'Audiència de Barcelona.

Se l'acusa de defraudar 14,5 milions d'euros entre els anys 2012 i 2014 en l'IRPF i l'Impost de Patrimoni simulant que no residia a Espanya, quan ja s'hauria instal·lat a Barcelona per viure amb Gerard Piqué.

L'agència de comunicació de l'artista ha dit, en un comunicat, que l'acte d'obertura del judici oral és un "pas més" en qualsevol procés "habitual" d'aquestes característiques i hi ha afegit que la situació no ha canviat, ja que tot segueix "el curs normal".

La cantant ja ha pagat més de disset milions d'euros a hisenda per regularitzar la seva situació fiscal (Sony Music)

Shakira va rebutjar el passat 27 de juliol l'acord que li oferia la Fiscalia de Barcelona per evitar ser jutjada per frau fiscal i va decidir anar a judici, argumentant llavors que confiava "plenament" en la seva innocència. L'endemà passat, el 29 de juliol, la Fiscalia va presentar el seu escrit d'acusació.

L'artista colombiana disposa de temps per pactar amb les acusacions -que inclouen també hisenda i a l'Agència Tributària catalana- fins al moment d'asseure's a la banqueta.

Com que cap de les penes que se li sol·liciten supera els dos anys de presó i la cantant no té antecedents, en cas d'una eventual condemna Shakira podria beneficiar-se d'una suspensió de la pena i evitar l'ingrés a la presó, si així ho acorda el tribunal.

Una vegada la jutgessa ha dictat l'acte d'obertura de judici oral, en el qual remarca que no és procedent adoptar cap mesura cautelar contra la cantant, Shakira disposa de deu dies per presentar l'escrit de defensa.

ARXIVAT A:
JudicialMúsicaAgència Tributària
Anar al contingut