La cantant al Festival de Canes (EFE/Guillaume Horcajuelo)

Shakira, a judici per frau fiscal després de perdre l'últim recurs

L'Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs de la cantant colombiana

Actualitzat

La cantant Shakira perd l'última batalla abans d'anar a judici per frau fiscal. L'Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs de la cantant i ha avalat la decisió del jutge instructor de jutjar-la per defraudar 14,5 milions d'euros a Hisenda.

Segons el jutge, Shakira hauria simulat que no vivia a Espanya i a més hauria amagat ingressos mitjançant un entramat d'empreses amb seu en paradisos fiscals entre els anys 2012 i 2014.

En la interlocutòria es posa de manifest que de la declaració de la cantant colombiana se'n desprèn amb claredat que coneixia la legislació que requereix passar més de 183 dies a Espanya.

L'artista, en el seu recurs, va voler recordar que no té cap deute amb Hisenda, ja que ha pagat les quantitats que se li han reclamat. Els seus advocats continuen defensant la innocència de Shakira, però el jutge ha estimat que això es resolgui en un judici oral.

Així doncs, si no hi ha un pacte d'última hora entre les parts, la cantant s'asseurà al banc dels acusats.

Shakira ha emès un comunicat on anuncia que seguirà defensant la seva innocència perquè la seva conducta sempre ha estat irreprotxable.


Residència fiscal a Espanya el 2015

L'abril de l'any passat, l'Agència Tributària va remetre un informe al jutjat on ratificava que la cantant colombiana havia defraudat Hisenda simulant que no residia a Espanya i ocultant els ingressos mitjançant un entramat de societats.

La Fiscalia l'acusa de fer la declaració a Andorra, quan en realitat passava més temps a Espanya. L'any 2015, Shakira va declarar-se oficialment resident fiscal a l'Estat i va pagar part del deute que li reclamaven corresponent a l'any 2011.

La Fiscalia, però, li exigeix que encara ha de pagar més pels anys 2012, 2013 i 2014. La cantant esgrimeix la seva agenda de concerts i televisiva per intentar demostrar que no va estar més de 183 dies a Espanya i, per tant, no tenia obligació de tributar-hi.

ARXIVAT A:
MúsicaAgència Tributària
Anar al contingut