La cantant colombiana sempre ha defensat la seva innocència (Wikipedia)

La Fiscalia demana 8 anys de presó per a Shakira per frau a Hisenda

La cantant va descartar un pacte i ara s'enfronta també a una multa de prop de 24 milions d'euros

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Barcelona demana vuit anys i dos mesos de presó i una multa de gairebé 24 milions d'euros per a la cantant Shakira, a qui acusa de defraudar 14,5 milions d'euros a Hisenda entre els anys 2012 i 2014 simulant que no residia a Espanya.

El ministeri públic ha presentat el seu escrit d'acusació davant el jutjat d'instrucció número dos d'Esplugues, al Baix Llobregat, després que l'Audiència de Barcelona avalés que ha d'anar a judici davant els indicis que des del 2012 residia a Espanya i, per tant, estava obligada des de llavors a tributar en aquest país. Considera també que va idear un entramat de societats en paradisos fiscals per evadir impostos.

L'artista colombiana ja va tornar els 14,5 milions que li exigia l'Agència Tributària i tres més d'interessos, al maig de 2019, però això no impedirà que s'assegui a la banqueta, encausada per la querella que la Fiscalia de Barcelona va presentar contra ella per sis delictes contra la Hisenda pública.

Segons la Fiscalia, la cantant colombiana simulava que no residia a Espanya (Europa Press)

Tot just aquest dimecres. Shakira va fer un comunicat en què defensava la seva innocència i explicava els seus motius per rebutjar l'acord que li havia proposat la Fiscalia. La seva decisió implicava automàticament anar a judici.  

Però si tenim en compte els precedents en aquests casos, malgrat la contundent petició de la Fiscalia, és força improbable que Shakira acabi entrant a la presó. En la majoria de judicis per frau fiscal de grans fortunes s'acaba amb un pacte entre acusacions i defensa.

Fins al mateix dia del judici, doncs -un judici que encara no té data fixada- Shakira pot arribar a un acord amb el ministeri públic.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut