Segons la Fiscalia, la cantant colombiana simulava que no residia a Espanya

Shakira anirà a judici per frau després de rebutjar un acord amb la Fiscalia

No admet haver defraudat 14,5 milions a Hisenda entre el 2012 i el 2014 i anirà a judici per demostrar-ho

RedaccióActualitzat

Shakira anirà finalment a judici per un delicte contra la Hisenda Pública. Així ho ha decidit la cantant colombiana després de rebutjar l'acord que li oferia la Fiscalia de Barcelona per evitar ser jutjada per defraudar 14,5 milions d'euros.

En un comunicat de la seva agència de comunicació, Shakira ha reiterat que confia "plenament" en la seva innocència i que ha optat per deixar el tema en mans de la llei, amb la tranquil·litat i la confiança que la justícia li donarà la raó.


Sense acord amb la Fiscalia

El seu equip legal ha estat mantenint converses amb la Fiscalia des del mes de maig per aconseguir un acord que rebaixés la pena que podria correspondre-li per diversos delictes. Aquest mateix matí, però, ha decidit rebutjar l'última oferta del ministeri públic, ja que això implicava haver de reconèixer que havia defraudat a Hisenda uns 14,5 milions d'euros entre el 2012 i el 2014 simulant que no residia a Espanya i ocultant els ingressos mitjançant un entramat de societats.

Per a la cantant i el seu equip, aquest cas constitueix "un atropellament total" als seus drets, ja que ha demostrat sempre "una conducta impecable, com a persona i contribuent, i una plena disposició a solucionar qualsevol diferència des del primer moment, fins i tot abans del procés penal".

L'artista també ha recordat que "fins i tot discrepant" del criteri del seu equip jurídic sobre el suposat frau fiscal, ella va retornar 17,2 milions d'euros a l'Agència Tributària --la suma presumptament defraudada més els interessos-- i que "des de fa molts anys no existeix cap deute pendent amb Hisenda".

Shakira i  Rauw Alejandro han presentat recentment el tema 'Te felicito'
Shakira sosté que ha complert "de manera impecable" en les més de 20 jurisdiccions en què ha tributat

Dura càrrega contra l'Agència Tributària espanyola

En el seu comunicat, Shakira critica que l'Agència Tributària "gasta milions" en "persecucions" com la que ella ha sofert i "perd un de cada dos plets amb els seus contribuents".

La cantant lamenta que "mai" a cap altre país s'ha topat amb una "persecució amb aquesta falta de raonabilitat tan aferrissada" per part d'Hisenda, "ni un ús tan evident de la pressió mediàtica i reputacional com a mecanisme recaptatori".

En opinió de l'artista i el seu equip legal, la Fiscalia "segueix sense mostrar proves directes o criteris raonables que suportin la seva postura i ha mantingut una actitud del tot intransigent al llarg de tota la instrucció".

Shakira defensa que els últims anys ha estat a Espanya "certs dies, però ni de lluny el que exigeix la llei per considerar-se resident". Per aquest motiu, considera la seva defensa que la Fiscalia "ha abusat d'un concepte jurídic indeterminat, com és el de les absències esporàdiques, sobre la base d'una qüestió tècnicament discutible de qui ni tan sols reporta a Espanya, ja que els seus beneficis provenen de l'exterior, on treballa i exerceix la seva professió".

"La Fiscalia ha recorregut a mitjans indeguts per pressionar, tal com ho fan diàriament i injustament amb milers de contribuents amb finalitats lucratives".

Tot i el seu posicionament, encara podria pactar amb la Fiscalia fins al mateix dia del judici.

ARXIVAT A:
Frau fiscal
Anar al contingut