Els laboristes donen per trencades les negociacions amb May per aprovar el Brexit
El cap de l'oposició britànica, Jeremy Corbyn, a la Cambra dels Comuns

Set diputats laboristes abandonen el partit en oposició al projecte de Corbyn

La indulgència amb els casos interns d'antisemitisme i la posició ambigua sobre el Brexit, els principals motius de les renúncies

RedaccióActualitzat

A poc més d'un mes perquè el Brexit sigui una realitat, la política anglesa segueix donant titulars. Set diputats del Partit Laborista, dirigit per Jeremy Corbyn, han anunciat aquest dilluns en una roda de premsa que abandonen el projecte socialista per formar part d'un grup independent a la Cambra dels Comuns.

Els parlamentaris, que han comparegut davant els mitjans de comunicació individualment, han donat diverses raons per abandonar la disciplina laborista.

Les més repetides han estat l'ambigua posició de Corbyn davant el Brexit, la mala gestió dels casos interns d'antisemitisme que ha viscut el partit i un gir a l'extrema esquerra.

Crítiques de les formacions laboristes

Corbyn ha expressat públicament la seva "decepció" amb la decisió d'aquests diputats:

"Estic decebut que aquests parlamentaris s'hagin sentit incapaços de seguir treballant plegats per les polítiques laboristes, que van inspirar milions de persones a les últimes eleccions, i que van veure augmentar el nostre percentatge de vots més que mai des del 1945."

 

Per la seva banda, el número dos dels laboristes, John McDonnell, els ha dit que haurien de renunciar el seu escó ja que el van aconseguir amb els idearis del partit, i els ha instat a sotmetre's a noves eleccions parcials en les seves respectives circumscripcions.

La portaveu laborista responsable del Brexit, Keir Starmer, ha expressat la seva voluntat d'unir-se a "la lluita pels valors del partit de l'internacionalisme i la igualtat".

Així mateix, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha avisat que quan el laborisme es divideix només pot haver-hi un resultat: "un govern conservador".

Les Joventuts Laboristes han titllat els dimissionaris de "covards" i "traïdors", mentre que la coordinadora del grup d'afiliats Momentum els ha acusat de voler retornar la formació "a l'era de Blair, de privatitzacions i desgravacions fiscals per als rics".
ARXIVAT A:
Brexit
Anar al contingut