Entre els detinguts, un treballador de TMB que venia bobines verges als estafadors (ACN/Mossos)

Set detinguts per falsificar targetes de metro i bus amb l'ajuda d'un treballador de TMB

La xarxa obtenia bobines verges originals amb les quals hauria fabricat milers de títols de transport i hauria estafat més d'un milió d'euros

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal acusat d'haver estafat més d'un milió d'euros a l'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) amb la falsificació i venda de títols de transport públic integrat. En l'operació s'han detingut 7 persones, que aquest dimecres passen a disposició judicial.

Entre els detinguts hi ha un treballador de TMB que hauria robat un mínim de 47 les bobines verges de títols de transport que hauria venut als estafadors, com han explicat els investigadors en un comunicat i una piulada a Twitter.


En l'operació també hi han participat la Unitat de Seguretat i Protecció Civil del Metro i TMB, i s'han intervingut ordinadors, mòbils, impressores, discos durs i memòries USB. També s'han decomissat un gravador de bandes magnètiques, 13 bobines verges de títols de transport dels FGC, TMB i Renfe, i títols ja falsificats, a més de 3.700 euros en metàl·lic i una plantació de marihuana.

Les detencions s'han fet a Barcelona i Mataró, que és on es venien els títols falsificats. S'estima que l'estafa hauria arribat a 1.040.227,50 euros.

La investigació va començar el març passat, després que l'ATM va detectar nombrosos títols falsificats des del març del 2020.

L'estafa ha estat possible gràcies al robatori de les bobines verges originals, que s'haurien sostret de caixes fortes de diverses estacions de l'L5 del metro a Barcelona i que són les mateixes que es fan servir per expedir els títols legítims. Cada bobina permet fabricar 1.950 targetes de transport per viatjar en metro, autobús, ferrocarril, tramvia o tren.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

ARXIVAT A:
JudicialMetroMobilitat
Anar al contingut