Borja Penalba és compositor, productor, arranjador i músic

Set cites per a set dies: l'agenda cultural que ens proposa el músic Borja Penalba

Hem obert l'agenda del músic valencià Borja Penalba, ara que ha estrenat el seu primer projecte en solitari, titulat "Giròvag"

La música d'autor dels últims temps a València no es pot entendre sense la presència constant i la guitarra de Borja Penalba. Compositor, productor, arranjador i músic, aquest 2024 ha començat amb un projecte il·lusionant titulat "Giròvag", el primer treball que firma en solitari. En podeu tastar un fragment aquí:


A la seva pàgina web diu: "Giròvag" vol ser més que un disc, vol ser més que un concert i una gira. Giròvag és una idea. Comença el viatge".

Al llarg de la seva carrera, Borja Penalba ha emprès molts viatges musicals. El seu nom està vinculat a noms com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Mireia Vives, Feliu Ventura, Joan Amèric... una llista interminable. La seva guitarra -i la seva veu- aporta calidesa i personalitat.

Com a detall singular de la seva biografia musical, ara que fa 50 anys de l'execució de Salvador Puig Antich, Borja Penalba va fer la música de la pel·lícula "Salvador", que va dirigir Manuel Huerga.

Una cimera d'experts en això que en diuen "corredor mediterrani" hauria de comptar, sens dubte, amb la presència de Borja Penalba. Les seves anades i vingudes entre Catalunya i el País Valencià són constants. Com a prova, les seves "Set cites per a set dies", que comencen i acaben a la seva València natal.

Aquesta és l'agenda cultural de Borja Penalba:


Divendres, 16: Albert Pla, Ondara, a València

Divendres baixe a Ondara per a acompanyar l'estrena del festival Barnasants al País Valencià, amb el concert de l'estimat Albert Pla. Potser aprofite per quedar amb l'amic Mak Dasousa perquè m'explique això de Zorra i tal... (Mark Dasousa és la meitat del duet Nebulossa que representarà Espanya a Eurovisió amb la cançó "Zorra" que, les últimes setmanes ha aixecat molta polseguera).


Dissabte, 17: "Anatomía de una caída", als Cinemes Verdi

Els Verdi de Barcelona són els cinemes on històricament més he anat. Em du records de la Gràcia pre-hipster i pel·lícules en VOS. Vull vore aquesta pel·lícula de Justine Triet, que ha recolit premis i elogis de la crítica


Diumenge, 18: "Diguem-ne amor", de Marta Vives

Diumenge el dedicaré a la lectura i la quietud que aquesta comporta. Llegiré un llibre pendent: "Diguem-ne amor" (Ara Llibres) de l'escriptora i periodista Marta Vives. Fa temps que ho vull fer, però no trobava el moment. Han estat molts mesos d'intensa dedicació a enllestir el meu primer disc en solitari. 


Dilluns, 19: "Thick as a brick" (50th Anniversary edition), de Jethro Tull 

Dilluns és el dia pel carrer Tallers de Barcelona i voltants. A mirar instruments nous i de segona mà a les botigues de sempre, i a cercar una nova edició per a la meva col·lecció d'edicions variades del clàssic "Thick as a brick" de Jethro Tull. La darrera és una edició de celebració del 50è aniversari, en CD i DVD.


Dimarts, 20: Ruta gastronòmica, a Barcelona

  • BAR LA PLATA - Carrer de la Mercè, 28 
  • BAR CELTA PULPERIA - Carrer Simó Oller, 3
  • EL VASO DE ORO - Carrer Balboa, 6 (Barceloneta)
  • BOADAS - Carrer dels Tallers, 1

Avui toca el meu particular recorregut gastronòmic pel centre antic de Barcelona. És una ruta que faig des de fa 20 anys i sempre en dimarts. Comença a l'històric bar La Plata on pots menjar de manera popular el millor peixet fregit de Barcelona. Enfront mateix faig un tast de pop al Bar Celta Pulpería i remato una mica més enllà fent tapes al mític El Vaso de Oro a la Barceloneta. Si m'arriba l'economia, "solomillo al foie" i després un passeig per baixar el sopar fins a arribar al clímax amb un Gimlet al Boadas.


Dimecres, 21: "Escape Room 2", al Teatre Condal

No em vull perdre la segona part d'Escape Room al Paral·lel, on en el vell conegut Joel Joan ho torna a petar.


Dijous, 22: "Vicent Andrés Estellés, Obra Completa", edicions 3 i 4

Dijous torne a València perquè cante al Centre Cultural Octubre, en la presentació d'un dels projectes clau de l'Any Estellés. A l'acte, també hi participaran Irene Mira i Jordi Oviedo, curadors dels volums editats.

 

ARXIVAT A:
CulturaLiteraturaCinemaTeatreMúsicaGastronomia
Anar al contingut