L'avió era un Cessna 551 (Wikiwand)

S'estavella al mar Bàltic un avió privat que havia sortit de Jerez en direcció a Alemanya

Avions de l'OTAN han seguit l'aeronau, on viatjaven quatre persones segons el diari Bild

Redacció/AgènciesActualitzat

Un avió privat Cessna procedent de l'aeroport de Jerez de la Frontera s'ha estavellat en aigües del mar Bàltic a prop de Ventspils, a Letònia, quan es dirigia a l'aeroport de Colònia Bonn, a Alemanya, segons el pla de vol.

A bord hi anaven quatre ocupants de nacionalitat alemanya, tres d'ells d'una mateixa família amb residència temporal a Zahara de los Atunes, a Cadis. Al vol hi anava un empresari alemany relacionat amb el sector aeronàutic, segons han informat a l'agència EFE fonts de la investigació.

Segons el diari Bild, es tracta d'un Cessna amb el número de vol OE-FGR que després de l'enlairament ha informat de problemes de pressió a la cabina. L'agència austríaca APA cita un expert en seguretat aèria suec que considera possible que els ocupants de l'avió hagin quedat inconscients per la falta d'oxigen a la cabina a causa d'una fuita.

Poc després de creuar la península Ibèrica, ja a França, s'ha perdut el contacte amb l'aparell, que ha volat de forma erràtica i sense ràdio uns 3.500 km.

Segons la web de seguiment de vols Flightradar, l'aparell ha sortit de Jerez, aquest diumenge al matí, ha travessat Espanya, França, Alemanya i s'ha endinsat al mar Bàltic.

Ha superat les costes de Polònia, l'enclavament rus de Kaliningrad i les costes de Lituània fins a entrar a la zona marítima més propera a Letònia.

L'avió Cessna 551 de matrícula austríaca ha girat dues vegades, a París i Colònia, abans d'anar a parar sobre el mar Bàltic, passant prop de l'illa sueca de Gotland. A les 17.37 GMT, el rastrejador de vol recollia com perdia ràpidament velocitat i altitud.


Seguit per avions de combat

Diferents avions de combat han intentat esbrinar què passava a bord de l'avió, però cap d'aquests equips no ha aconseguit veure ningú a la cabina ni a l'aeronau. Ho han provat dos caces espanyols i francesos i un Eurofighter enlairat de la base aèria de Rostock.

Finalment, els pilots d'un caça danès F16 haurien vist com l'avió entrava en barrina (es precipitava verticalment) i s'estavellava al mar.

Les forces aèries de Lituània han confirmat que, a petició de la veïna Letònia, han enviat un helicòpter fins al lloc de l'accident, per a la recerca i el rescat dels ocupants de l'aeronau. Els guardacostes suecs també hi han enviat avions de rescat, vaixells i un helicòpter.

"Lamentablement, hem de confirmar que a primera hora de la tarda una avioneta procedent d'Espanya ha travessat l'espai aeri alemany i s'ha estavellat al mar Bàltic davant de Letònia", han informat les Forces Aèries alemanyes, que han concretat que diversos Eurofighter alemanys havien escortat prèviament l'aparell.

 

Anar al contingut