S'escampen les sospites de compra de vots: 13 detinguts en un poble de Múrcia

Entre les persones detingudes, que ja han quedat en llibertat, hi ha la candidata del PSOE a Albudeite

Redacció / AgènciesActualitzat

Continuen els casos de presumpta compra de vots a diversos punts de l'estat. Després dels casos que s'estan investigant a Melilla i Mojácar, aquest dijous hi ha hagut noves denúncies a Múrcia, La Gomera, el País Valencià, Huelva i Almeria.

La Guàrdia Civil ha detingut al municipi d'Albudeite, a Múrcia, 13 persones i n'investiga dues més per frau electoral. Entre les persones detingudes hi ha la candidata a l'alcaldia del PSOE, Isabel de los Dolores Peñalver.

Tots els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Fonts de la investigació citades per l'agència EFE apunten que, entre els detinguts, hi ha un altre candidat de la llista del PSOE al municipi i també Héctor Antonio Martínez García, que forma part de la candidatura socialista a l'Assemblea de Múrcia.

El PSOE de Múrcia ha anunciat l'expulsió "immediata" de qualsevol militant implicat en aquest cas si es confirmen els fets.


Investigació pel vot per correu del Cabildo de La Gomera

La Fiscalia també ha informat que el jutjat de Primera Instància de San Sebastián, a La Gomera, ha obert una investigació per la tramitació d'una vintena de certificats digitals per part del Cabildo de La Gomera per poder tramitar les peticions de vot per correu d'alguns veïns.

En alguns casos, les peticions es van tramitar sense que hi fossin presents els interessats, segons informa el diari Canarias Ahora. El jutjat ha denegat la petició del denunciant d'anul·lar els vots per correu emesos.

Segons la Fiscalia, el jutjat ha denegat la petició del denunciant d'anul·lar els vots per correu emesos. A hores d'ara, la investigació no es dirigeix contra cap persona en concret. La formació investigada és l'Associació Socialista Gomera, clau al govern del Cabildo, que no es presenta amb el PSOE.

Exterior del cabildo de La Gomera
Exterior del Cabildo de La Gomera (Europa Press)

Tres denúncies del PSOE contra candidats del PP

El PSOE ha denunciat tres presumptes casos de compra de vots que haurien dut a terme dirigents del PP.

A Carboneras, a la província d'Almeria, els socialistes han presentat una denúncia contra el candidat del PP del municipi, Felipe Cavela, per possible compra de vots. Els socialistes asseguren que hi ha una trucada enregistrada on se sent el germà d'un dels candidats del PP, Antonio Navarro Nieto, parlant d'una possible compra de tres vots per 100 euros cadascun.

El PSOE també ha presentat una denúncia a la Fiscalia contra el PP de Bigastre, al País Valencià, per haver comprat vots. L'alcaldessa del municipi i candidata a la reelecció, Teresa Belmonte, s'ha defensat dient que només ha ajudat persones amb dificultats de mobilitat a accedir al vot.

Paral·lelament, el PSOE d'Andalusia ha denunciat el PP i l'Ajuntament de Villalba del Alcor, a Huelva, per un suposat delicte electoral per haver utilitzat sense permís la signatura digital d'alguns veïns per demanar el vot per correu.

Segons la denúncia dels socialistes, la documentació no va arribar al domicili d'aquests veïns, sinó al d'un regidor del PP d'un municipi veí i al pare d'una exregidora popular.

Oficina de Correus a Mojácar, a la província d'Almeria, on s'investiga una suposada compra de vots per correu
Oficina de Correus a Mojácar, a la província d'Almeria, on s'investiga una suposada compra de vots per correu (EFE / Carlos Barba)

Les investigacions d'aquest dijous se sumen a la trama de compra de vots a Mojácar, a Almeria, on es va detenir set persones, dues de les quals són candidats del PSOE.

A Melilla, on des de fa dies s'investiga una trama de compra de vots per correu per un preu d'entre 50 i 200 euros, hi ha hagut nou detencions. Entre els detinguts hi ha un conseller del govern de la ciutat i número 3 de Coalició per Melilla.

ARXIVAT A:
PolicialGuàrdia CivilEleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut