(Guàrdia Civil)

PSOE i PP, esquitxats en operacions policials per la compra de vots a Mojácar i Melilla

A Mojácar, Almeria, han detingut set persones, dues d'elles membres del Partit Socialista, i a Melilla s'investiga si dos dels detinguts demanaven el vot per als populars

RedaccióActualitzat

Nou cas de suposat intent de frau electoral, quan encara es van coneixent detalls de l'operació de Melilla.

La Guàrdia Civil ha detingut set persones, dues de les quals integrants de les llistes del PSOE a les eleccions municipals del 28 de maig, per la suposada compra de vots per correu a Mojácar, a Almeria. Hi ha tres persones més investigades pel mateix cas.

Ell delegat del govern a Andalusia, Pedro Fernández, ha informat de l'operació, que ha inclòs una desena de registres. Les actuacions estan sota secret de sumari i serà el jutjat d'instrucció que se n'ha fet càrrec qui determini en quina situació queden els detinguts.

Han estat fonts properes al cas, recollides per diverses agències, que han afegit que dos d'ells són a les llistes del PSOE per al 28M, un com a número dos i l'altre com a número cinc.

La investigació s'ha obert arran de la denúncia d'un particular que s'hauria vist afectat per la suposada trama.

Fonts del PSOE apunten que si els detinguts de la llista dels socialistes a Mojácar són militants del partit, el procediment serà la suspensió immediata de la militància i obertura d'expedient.

Dos detinguts a Melilla haurien demanat el vot pel PP

L'operació s'ha destapat després del cas de compra de vots a Melilla, que ha deixat una desena de detencions també per la suposada compra de vots. Fonts del Ministeri de l'Interior, però, descarten que el cas de Mojácar tingui cap relació amb l'operació a Melilla.

Aquesta trama ha posat en el punt de mira el partit local Coalició per Melilla. Ara bé, diversos mitjans expliquen aquest dimecres que dos dels nou detinguts captaven vots pel PP. Per tant, no només Coalició per Melilla hauria intentat alterar els resultats de diumenge.

En tot cas, el Partit Popular ha negat tenir cap mena de relació amb aquestes dues persones.

La Policia Nacional acusa els detinguts de Melilla de comprar vots per correu per uns 100 euros cadascun. Això explicaria les llargues cues que s'havien vist a l'oficina de Correus de Melilla i l'inusual 20% de peticions de vot per correu, quan la mitjana espanyola és del 3%.

Entre els detinguts, un conseller del govern de la ciutat i número 3 de Coalició per Melilla, que aquest dimecres ha estat destituït del càrrec. El local del partit també va ser registrat per la policia, però ells neguen tenir res a veure amb la trama i parlen de persecució política.

ARXIVAT A:
Andalusia
Anar al contingut