El cap de llista dels socialistes a Torredembarra, Vale Pino, amb la vara d'alcalde aquest dissabte
El cap de llista dels socialistes a Torredembarra, Vale Pino, amb la vara d'alcalde aquest dissabte (Ajuntament de Torredembarra)

Tres batlles en quatre anys: Vale Pino, nou alcalde de Torredembarra en un pacte PSC-ERC-Junts

L'acord entre socialistes, republicans i juntaires preveu un segon canvi: l'últim any del mandat, el candidat d'ERC tornarà al capdavant de l'Ajuntament

El socialista Vale Pino és, des d'aquest dissabte, el nou alcalde de Torredembarra, al Tarragonès. El candidat del PSC, que va quedar en segona posició a les eleccions del 2023, substitueix el republicà Eduard Rovira, que ha estat al capdavant de l'Ajuntament des del 2015. 

El relleu està previst en un pacte a tres bandes al que van arribar ERC, el PSC i Junts després de les eleccions de fa un any.

Segons aquest acord, Rovira ha ocupat l'alcaldia el primer any, Pino ho farà els dos següents i Raúl García, que va anar de número tres a la llista dels republicans, serà el batlle durant l'últim exercici del mandat.

Pino, que fins ara era primer tinent d'alcaldia, ha pres possessió del càrrec en un ple extraordinari celebrat aquest dissabte. El socialista ha indicat que el canvi és únicament al capdavant del consistori perquè l'obra de govern continuarà

"El capità del vaixell canvia, però no el rumb que vàrem marcar les tretze persones que vam iniciar aquest mandat."

Per la seva banda, Rovira (ERC) va dimitir com a batlle dimecres passat, després de nou anys al càrrec, però seguirà al consistori torrenc portant les competències d'Hisenda i Recursos Humans, com fins ara. 

L'exalcalde va valorar que durant aquest període Torredembarra ha tingut estabilitat i que l'endeutament s'ha mantingut a nivells raonables.

Junts també mantindrà la seva presència a l'Ajuntament amb dues regidories.

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
Anar al contingut