Segon dia consecutiu amb retards a l'AVE entre Barcelona i Madrid i incidències a Rodalies

Hi ha hagut afectacions a l'R2, R3 i R11 de Rodalies i retards també a l'alta velocitat entre Barcelona i Madrid, per un robatori de coure a Gelida a l'Alt Penedès

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts els serveis ferroviaris a Catalunya s'han llevat amb 4 incidències diferents, principalment caigudes de catenària, que han afectat tres línies de Rodalies i la línia d'alta velocitat Barcelona-Madrid.

La primera incidència ha estat una avaria a primera hora del matí a la catenària de la línia R3 de Rodalies en el tram entre Ripoll i Sant Quirze de Besora, que ha obligat a tallar la circulació de trens.

Segons Adif, l'incident ha passat poc abans de les sis del matí quan el pantògraf d'un tren (l'aparell mòbil que el connecta amb la catenària) que circulava per la línia s'hi ha "enganxat":


Dificultats per organitzar un servei alternatiu per carretera

Com que és una línia de via única, l'incident ha impedit que hi circulés cap tren mentre no es resolgui, i Renfe ha dit que li ha costat organitzar un servei alternatiu per carretera:

"S'està gestionant servei alternatiu per carretera, encara que hi ha dificultats per trobar busos i conductors perquè moltes empreses ja tenen compromesos serveis amb anterioritat, la majoria de tipus escolar."

Finalment, el tren que s'ha vist involucrat en l'avaria ha pogut continuar el seu recorregut, i els tècnics han pogut treballar per reparar la catenària i que la línia tornés a entrar en servei.

Per poder fer aquesta feina, a mig matí Adif ha decidit ampliar cap al sud el tram sense circulació: de Sant Quirze de Besora el tall ha baixat fins a Torelló.

Finalment, l'avaria ha quedat resolta a un quart de dotze, moment en què s'ha anunciat que es recuperaria a poc a poc la circulació habitual de la línia R3.

Aquesta línia de Rodalies, i també l'R1 i l'R4, ja va tenir retards aquest dilluns a causa d'una avaria a les vies a Barcelona entre les estacions de plaça Catalunya i Fabra i Puig.


També la línia R2 afectada per una altra caiguda de catenària

Quan l'avaria a l'R3 encara no estava resolta, n'hi ha hagut una altra a la línia R2 entre el Clot i Montcada i Reixac, que ha provocat endarreriments en els trens:

Aquesta avaria, que ha fet que una de les vies no tingués electricitat, ha fet que tant els trens de l'R2 Nord com els de l'R11 entre Barcelona i Portbou hagin de circular per una sola via.

Cap a les 10 del matí s'ha sabut que el problema també concernia a una catenària, que ha caigut entre Sant Andreu i Montcada, i Adif ha dit que preveia tenir-la reparada cap al migdia.

Al final la reparació ha trigat una mica més: ha estat poc abans de la una que han comunicat que la incidència ja estava "solucionada" i que les línies afectades recuperarien gradualment la normalitat.

Una avaria a Madrid i un robatori de coure afecten els trens d'alta velocitat

D'altra banda, Adif ha informat que un incident similar al de l'R3 ha passat de matinada a l'estació d'Atocha de Madrid en els trens d'alta velocitat, quan el pantògraf d'un comboi s'ha trencat.

Un fet que ha afectat a primera hora del matí totes les sortides i entrades de l'estació i, segons Protecció Civil, ha aturat temporalment del tot la circulació dels trens que havien de circular entre Madrid i Barcelona:

 

Usuaris afectats per la interrupció del servei de les línies de Rodalies han expressat el seu malestar a les xarxes socials:

 

ARXIVAT A:
Rodalies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut