Barcelona

Saura diu que no s'investiguen les lesions al cap de la Guàrdia Urbana perquè no hi ha indicis d'irregularitats

El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró, continua ingressat a l'UCI després que li van extirpar la melsa per un cop que va rebre durant els aldarulls de la celebració de l'Eurocopa de futbol. Avui l'alcalde de Barcelona i el conseller d'Interior, que tenien una roda de premsa conjunta, no han confirmat ni desmentit que Vilaró va rebre l'impacte d'una pilota de goma dels Mossos d'Esquadra. Jordi Hereu ha dit que si van trigar cinc dies a informar del cas és perquè el cap de la Guàrdia Urbana no va anar a l'hospital fins l'endemà i també per respectar la seva intimitat. Per la seva banda, Joan Saura ha assegurat que no s'ha obert una investigació dels fets perquè no hi ha hagut cap actuació irregular.

Actualitzat

A Vilaró, que anava de paisà i supervisava el dispositiu de seguretat a la plaça Espanya de Barcelona, li han extirpat la melsa a causa de les lesions que, pel que sembla, li va provocar l'impacte d'una bala de goma que van disparar els agents antiavalots dels Mossos per dispersar un grup de joves que provocava aldarulls.

En una roda de premsa després de la reunió de la Comissió Mixta entre el govern català i l'Ajuntament de Barcelona, el conseller d'Interior, Joan Saura, ha afirmat que no s'ha obert cap investigació específica sobre aquest incident, perquè no hi ha indicis d''"irregularitats". Tot i això, i segons informa Efe, en les diligències obertes pels incidents registrats a la plaça d'Espanya es visualitzaran les imatges gravades per les càmeres de seguretat de la zona, que podrien aportar llum sobre l'incident. A més, també s'espera que el mateix afectat pugui explicar la seva versió dels fets.

De la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ha participat en la roda de premsa al costat de Saura, ha confirmat que Vilaró està conscient, encara que segueix ingressat a l'hospital amb una evolució "favorable". Hereu ha subratllat que "caldrà esperar per saber què va passar i què passarà" respecte a aquest assumpte, i ha assegurat que el més important ara és la recuperació del cap de la Guàrdia Urbana.

L'alcalde de Barcelona ha disculpat el retard en la informació de l'incident perquè es tracta d'un assumpte personal del cap de la policia local "i per respecte a la seva pròpia intimitat", i ha assegurat que Vilaró no va acudir al centre sanitari fins passades 24 hores de l'accident, en sentir molèsties a la zona abdominal.

Anar al contingut