"Sàpiens" torna en versió il·lustrada per explicar per què dominem la Terra

Una versió gràfica del fenomen mundial de Yuval Harari vol acostar la història de l'evolució humana a tots els públics

RedaccióActualitzat

"Sàpiens", un llibre de divulgació històrica que va ser tot un fenomen mundial, torna a les llibreries. Ho fa en una versió gràfica totalment reformulada. 

És el mateix autor, l'historiador israelià Yuval Noah Harari, qui l'ha adaptat i fa de narrador. Per això es cola entre les vinyetes per explicar, d'una manera entenedora i molt gràfica, la seva visió de com l'"Homo sapiens" ha passat de ser una més entre les espècies animals a dominar el món.

Per aquesta edició, Harari ha comptat amb la col·laboració de l'artista de còmic David Vandermeulen, que ha fet de coguionista de la història. Les il·lustracions són de Daniel Casanave.
 

 

La versió gràfica converteix el best-seller de 500 pàgines en un llibre que vol arribar a tots els públics. De fet, segons explica l'editorial, al llibre "l'evolució humana es reinventa com en un 'reality' de televisió". Així, l'extinció dels mamuts i dels tigres de dents de sabre es recrea com en
una pel·lícula de detectius.
 

 

La història la narra el mateix Harari, però té diversos protagonistes: des d'una parella prehistòrica a la Doctora Ficció, l'heroïna que va permetre als sàpiens "convertir-se en els amos del planeta". També hi apareix Zoe, neboda de Harari, l'inspector López i una parella de neandertals.
 

 

"Sàpiens, una història gràfica" es publica aquest dimecres. Aspira a repetir l'èxit del llibre anterior, amb 16 milions d'exemplars venuts en 60 idiomes.

La versió literaria es va presentar ja fa sis anys a Catalunya, el 2014. Així explicava el llibre el seu autor:

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut