Santi Vila demana que li tornin la fiança per pagar "els quantiosos costos" del judici
Santi Vila, durant la seva declaració davant del Tribunal Suprem (ACN)

Santi Vila demana que li tornin la fiança per pagar "els quantiosos costos" del judici

El seu advocat assegura que l'exconseller passa "una situació econòmica d'extrema necessitat" i considera que "ja no subsisteixen" els motius que la van justificar

Juli RodésActualitzat

L'exconseller Santi Vila ha demanat al Tribunal Suprem que li retorni la fiança de 50.000 euros que li va imposar l'Audiència Nacional.

En un escrit amb data 3 d'abril, que ha avançat El Independiente, la defensa de Vila argumenta que l'obligació d'assistir a totes les sessions del judici del procés li "està provocant una situació econòmica d'extrema necessitat".  

L'advocat Juan Segarra explica que, d'una banda, Vila "ha de sufragar els quantiosos costos de desplaçament, allotjament i manutenció a Madrid, i també els costos legals de la seva defensa, sense ajuda ni suport econòmic de cap tipus".

Això, mentre, d'altra banda, ha de fer front a una "rellevant disminució dels únics ingressos econòmics que té, a causa de la dràstica limitació de la seva activitat laboral".

Una limitació que passa per haver hagut de "suspendre les classes que com a professor imparteix a la Universitat Ramon Llull" i reduir "considerablement la seva activitat laboral ordinària" com a director de l'empresa Aigües de Banyoles, càrrec que va assumir el gener de l'any passat.

 

Santi Vila i l'advocat Pau Molins a l'entrada del Tribunal Suprem (ACN)

 

Sense cap ajuda

Santi Vila va pagar amb els seus diners la fiança de 50.000 que el novembre del 2017 li va imposar la jutge Carmen Lamela de l'Audiència Nacional. No va rebre ajuda de cap caixa de resistència.

Aquestes circumstàncies, i el fet que Vila acudeix al Suprem cada dia que hi ha judici, fan afirmar a Segarra que "ja no subsisteixen els motius que van motivar la prestació de fiança personal (...) per eludir la presó provisional".


"Diàleg fracassat"

Santi Vila va ser conseller d'Empresa i Coneixement de l'últim govern de Carles Puigdemont fins al 26 d'octubre del 2017, que va presentar la seva dimissió en considerar, segons va explicar, que "els meus intents de diàleg novament han fracassat". Va ser el dia que Puigdemont va anunciar que no convocaria eleccions i el dia abans que el Parlament va aprovar la declaració d'Independència i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va destituir el president de la Generalitat i el govern català en aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.

 

Santi Vila, al banc dels acusats del Suprem, al costat de Meritxell Borràs i Carles Mundó (ACN)

 

Vila, en llibertat provisional des del 3 de novembre del 2017 va fer efectiva la fiança que ara reclama, està acusat dels delictes de malversació i desobediència. La Fiscalia demana per a ell 7 anys de presó i 30.000 euros de multa i l'Advocacia de l'Estat, 7 anys de presó, però cap multa econòmica.

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut