L'exconseller Santi Vila ha sortit de la presó d'Estremera a les 14.15 (ACN)
L'exconseller Santi Vila ha sortit de la presó d'Estremera a les 14.15 (ACN)

Santi Vila surt de la presó després de pagar la fiança de 50.000 euros

L'exconseller demana "iniciativa política" per abordar un conflicte que no es pot resoldre "des dels jutjats" i diu que l'empresonament d'una part del govern és impropi d'una democràcia del segle XXI

RedaccióActualitzat

L'exconseller Santi Vila ha sortit aquesta tarda, a un quart de tres, de la presó madrilenya d'Estremera. Vila és l'únic integrant del govern per a qui la fiscalia no va demanar ahir presó incondicional. 

En unes breus declaracions als periodistes que l'esperaven a la sortida, Vila ha descrit com a "terrible" l'experiència de passar per la presó i ha demanat als partits polítics i a les principals autoritats espanyoles -ha citat el president del govern, Mariano Rajoy, i el president del Senat- que "entomin la iniciativa politica", perquè "això des dels jutjats no ho resoldrem".

Vila també s'ha referit expressament a la situació d'empresonament dels seus antics companys en el govern, que li sembla "impròpia d'una societat com la nostra el 2017".

 

 

La jutge Carmen Lamela va dictar contra ell, que va dimitir abans que s'aprovés la declaració d'Independència, ordre de presó provisional sota fiança de 50.000 euros.

Vila ha satisfet aquesta quantitat aquest matí, cosa que ha fet possible la seva sortida avui mateix, després de passar una nit a la mateixa presó on continuaran presos Oriol Junqueras, Carles Mundó, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Joaquim Forn.

 

Les conselleres Meritxell Borràs i Dolors Bassa, que el govern espanyol considera cessades, que també han passat aquesta nit a la presó, són al centre penitenciari per a dones d'Alcalá-Meco.

La llibertat provisional de Santi Vila dictada per la jutge Lamela va acompanyada de la retirada de passaport, de la prohibició de sortir d'Espanya i de l'obligació de presentar-se al jutjat cada quinze dies

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàArticle 155Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut