El judici es reprèn aquest Sant Jordi amb tres exconsellers i Albert Batlle

Aquesta diada es preveu que compareguin fins a 11 testimonis de caire polític al Suprem, amb Pere Aragonès citat que finalment podria acollir-se al dret a no declarar

Actualitzat

Aquesta diada de Sant Jordi ve marcada per les declaracions de fins a 11 testimonis, molts d'ells de polítics, a la segona sala del Tribunal Suprem.

Entre els citats, hi ha el vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda Pere Aragonès, que era secretari d'Economia durant el 20S; David Badal, tècnic del Departament de Treball i responsable del programa GEEC (Gestor Electrònic d'Expedients de Contractació) i Joan Vidal, exsecretari del govern de la Generalitat; a més dels exconsellers Jordi JanéMeritxell Ruiz i Jordi Baiget. També està citat a declarar Albert Batlle, exdirector general dels Mossos d'Esquadra, que va plegar dos mesos i mig abans del referèndum.

 

 

Aquest calendari contradiu la intenció inicial de Marchena d'allunyar el màxim possible del període electoral les declaracions dels polítics citats com a testimonis, ja que els situa en el judici en plena recta final de la campanya per a les eleccions del 28A.

Alguns testimonis estan investigats pels mateixos fets en altres causes i, per tant, poden acollir-se al dret de no declarar. És el cas de la intendent dels Mossos d'Esquadra Teresa Laplana, que no declararà al Suprem tal com estava previst, de Francesc Sutries, exdirector general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, o de Lluís Salvadó, exsecretari d'Hisenda, que tampoc ho faran.

 

 

Pere Aragonès, per la seva banda, ha sol·licitat al Tribunal Suprem que l'eximeixi d'haver de declarar aquest dimarts en el judici de l'1-O, on havia estat citat per Vox. El número 3 d'ERC ha presentat un escrit davant la sala penal de l'Alt Tribunal en el qual esgrimeix que manté la condició d'investigat per part del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona i que, per tant, s'acolliria al seu dret de no respondre les preguntes.

En el cas de Laplana, estava al capdavant del dispositiu del 20-S a la Conselleria d'Economia i està acusada de sedició a l'Audiència Nacional. Per aquest motiu, Olga Tubau, advocada de la intendent, ha remès un escrit al tribunal comunicant que s'acollirà al seu dret a no declara per estar investigada en un altre procediment, i el Suprem ha deixat sense efecte la seva citació.

Ordre del dia del 23 d'abril

Matí

Policia nacional 104394, participant en l'operatiu policial de l'1-O
David Badal, tècnic del Departament de Treball i responsable del programa GEEC (Gestor Electrònic d'Expedients de Contractació)
Josep Maria Cervero, soci de l'ANC i d'Òmnium, que hauria enganxat cartells de l'1-O la nit del 25.09.2017 a Badalona
Joan Vidal, exsecretari del govern de la Generalitat
Pere Aragonès, vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda. Secretari d'Economia durant el 20S
Jordi Jané, exconseller d'Interior
Mosso d'Esquadra 1903, sargent de l'Àrea de Mediació dels Mossos present a la Conselleria d'Economia el 20S
Mosso d'Esquadra 2481, cap de l'Àrea de Mediació dels Mossos

Tarda

Meritxell Ruiz, exconsellera d'Ensenyament
Jordi Baiget, exconseller d'Empresa i Coneixement
Albert Batlle, exdirector general dels Mossos d'Esquadra

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut