Madrid, camí de superar la Llombardia en nombre de morts per coronavirus

Sanitat publica per primer cop les dades per edats de mortalitat del coronavirus

El 94% dels morts són majors de 60 anys, amb un 67% de víctimes amb més de 80 anys

RedaccióActualitzat

Després de dies de crisi pel coronavirus i una setmana després de la declaració d'estat d'alarma, el govern espanyol ha donat dades de la mortalitat del coronavirus per franges d'edats.

Fins ara, el govern espanyol, i el català, donaven dades globals, però no les diferenciaven per franges. En l'actualització d'aquest diumenge al migdia, el Ministeri de Sanitat ha desglossat les dades. Del total de víctimes, el 94% tenia més de 60 anys, amb especial incidència en la franja de més de 80 anys.

Tot i això, també hi ha casos entre les persones joves. Hi ha set morts d'entre 20 i 40 anys, i fins i tot un en la franja d'edat que va dels 10 als 19. I el 8% de casos greus tenen entre 40 i 50 anys.

 

Les dades es resumeixen en aquesta taula:

Dades de morts per coronavirus del 22 de març

Divendres, l'OMS ja alertava que el coronavirus també pot matar persones joves. Tot i això, les xifres remarquen que les residències de gent gran i els hospitals continuen sent els principals punts de perill per la incidència de l'epidèmia.

El govern espanyol ofereix aquestes dades i d'altres en un dossier que inclou també una comparativa amb la resta de països d'Europa i del món.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut