Pedro Sánchez a la Corunya EFE Cabalar
Sánchez ha anunciat les mesures a la convenció del PSOE a la Corunya (EFE/Cabalar)

Sánchez promet un pla de xoc en matemàtiques i comprensió lectora pel daltabaix del PISA

El govern espanyol inclourà al PGE una partida, que pot superar els 500 milions d'euros durant la legislatura, per al pla destinat a prop de 5 milions d'alumnes

El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge a Galícia que el seu executiu inclourà en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) del 2024 una partida per reforçar l'aprenentatge de les matemàtiques i comprensió lectora, les competències que més mals resultats van obtenir a l'informe PISA.  

Sánchez s'ha referit a l'aplicació d'un pla destinat a tots els joves que estudien a Espanya per millorar aquestes assignatures "més dures de rosegar". La quantia de la partida no es pot concretar fins que es tanqui el PGE, però es calcula que haurà de superar els 500 milions d'euros durant tota la legislatura. 

Sánchez ha anunciat que es reunirà el dijous que ve amb el Consell Escolar i la ministra Pilar Alegría per impulsar la mesura, segons ha dit en el seu discurs de tancament de la Convenció Política del PSOE que s'ha fet a la Corunya.

Un pla per a 5 milions d'alumnes

El pla preveu tres línies d'actuació: En primer lloc, durant l'horari lectiu de matemàtiques i lectura es desdoblaran els grups per reduir el nombre d'alumnes per aula. En segon lloc, fora de l'horari lectiu hi haurà professors de suport per als alumnes amb dificultats en aquestes dues matèries i finalment s'establirà un pla de formació per al professorat per millorar l'ensenyament en matemàtiques i lectura, amb eines per fer-ho de manera més efectiva.

Això significarà també la contractació de més mestres i professors o figures docents similars per les classes no lectives.

Aquest pla podrà beneficiar uns 4,7 milions d'alumnes entre tercer de Primària i al final de l'ESO, tot i que s'està estudiants, segons font del Ministeri, si incloure l'etapa de Batxillerat.

 

ARXIVAT A:
Educació PSOEPedro SánchezPressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut