Pedro Sánchez demana a Quim Torra que es desvinculi de qualsevol acció violenta (EFE)
Pedro Sánchez demana a Quim Torra que es desvinculi de qualsevol acció violenta (EFE)
Nova York

Sánchez a Torra: "Condemni qualsevol hipòtesi" de violència en l'independentisme

El cap del govern espanyol en funcions ho ha dit després que el president de la Generalitat hagi remarcat que no s'associï l'independentisme amb el terrorisme

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez s'ha referit, des de Nova York, a l'afirmació de Quim Torra que no s'associï l'independentisme amb el terrorisme, després de l'operació policial contra els CDR. N'ha parlat a les Nacions Unides. El cap del govern espanyol en funcions li ha dit al president de la Generalitat que, si no vol que es faci aquesta vinculació, cal que condemni, literalment, "qualsevol hipòtesi d'acció radical violenta" atribuïda a "algun grup vinculat amb l'independentisme".

Aquest és el missatge que Sánchez li ha enviat a Torra:

"Si no vol que hi hagi cap tipus de dubte sobre cap tipus de vincle entre l'independentisme i qualsevol tipus d'acció radical violenta, el que ha de fer és condemnar qualsevol hipòtesi que això pugui passar per algun grup vinculat amb l'independentisme. Això és així de senzill i això és el que m'agradaria sentir per part del senyor Torra."

 

Quim Torra: "El moviment independentista ha estat, és i serà un moviment pacífic i no violent" (ACN)

Unes paraules del líder del PSOE que responien a la intervenció de Quim Torra al debat sobre política general quan va parlar de l'operació de la Guàrdia Civil, aquest dilluns, que va acabar amb la detenció de nou persones vinculades als CDR. Torra va voler desmarcar del tot el procés independentista de fets violents o relacionats amb el terrorisme:

"El moviment independentista ha estat, és i serà un moviment pacífic i no violent que busca assolir la independència del nostre país sempre per mitjans democràtics, sempre! (···) No permetré mai, mai, que es vulgui associar un moviment radicalment democràtic amb el terrorisme. No ho permetré mai.

 

Set dels detinguts els van acusar de terrorisme i els van traslladar a Madrid. Els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs. Durant aquest dijous, els set detinguts declaren a l'Audiència Nacional.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezQuim TorraTerrorismeCDRProcés catalàOperació Judes
Anar al contingut