Pedro Sánchez, aquesta mitjanit, davant l'Assemblea General de l'ONU (Reuters)
Pedro Sánchez, aquesta mitjanit, davant l'Assemblea General de l'ONU (Reuters)

Sánchez a l'ONU: "Qui es tanca en l'ultranacionalisme està profundament equivocat"

El president espanyol ha intervingut davant l'Assemblea General de les Nacions Unides després de la defensa aferrissada que ha fet Trump dels seus interessos nacionals

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha intervingut aquesta mitjanit davant l'Assemblea General de l'ONU. El president espanyol en funcions ha afirmat que "qui es tanca en el proteccionisme o en l'ultranacionalisme, i en definitiva en la por, està profundament equivocat". Unes al·lusions implícites a Trump i Bolsonaro, que ja havien participat a l'Assemblea General amb discursos en què destacaven els seus interessos nacionals.

Sánchez ha subratllat els eixos que creu que cal potenciar:

"Necessitem el multilateralisme. És l'única eina per solucionar reptes com la fam, l'emergència climàtica, la revolució digital, la desigualtat econòmica i social, la violència de la guerra i la discriminació (···) Observo amb inquietud algunes actituds que qüestionen els consensos més elementals en aquest terreny. El replegament proteccionista i ultranacionalista amenaça les normes que contribueixen a la convivència pacífica, el progrés i la prosperitat global."


Unes paraules molt diferents a les de Donald Trump, que, poc abans, va desplegar el seu ideari, basat en la defensa del patriotisme i en contra de la globalització, a més d'atacar les polítiques de fronteres obertes. Segons el líder nord-americà, el futur pertany a les nacions sobiranes i independents.

En plena guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, Pedro Sánchez ha parlat de les diverses tensions que hi ha al planeta: "L'estabilitat de l'economia mundial està en joc. Davant les desconfiances i la guerra bruta cal construir ponts."
 

Pedro Sánchez ha censurat qui defensa els interessos nacionals per sobre del multilateralisme (Reuters)

El cap del govern espanyol no ha fet cap referència explícita a Catalunya, però sí que ha tret pit amb l'exhumació de Franco, hores després que el Tribunal Suprem hagi donat llum verda al trasllat de les restes del dictador a El Pardo, 44 anys després de la seva mort.

"Tanquem, per tant, un capítol fosc de la nostra història i comencem les feines per treure les restes del dictador Franco d'on han reposat immoralment durant massa temps. Perquè cap enemic de la democràcia mereix un lloc de culte ni de respecte institucional."


El govern en funcions del PSOE ja va anunciar aquest dimarts que l'exhumació de Franco s'hauria de fer abans de la campanya electoral dels comicis del 10 de novembre.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezONU
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut