Nova York

"El món no pertany als globalitzadors, sinó als patriotes", diu Trump a l'ONU

Bolsonaro diu a l'Assemblea de les Nacions Unides que l'Amazònia no és patrimoni de la humanitat

Actualitzat

Donald Trump ha desplegat el seu ideari a l'Assemblea General de les Nacions Unides. Ha defensat el patriotisme en contra de la globalització, ha atacat les polítiques de fronteres obertes i ha fet una crida a acabar amb la immigració il·legal.

"El futur no pertany als globalistes. El futur pertany als patriotes. El futur pertany a les nacions sobiranes i independents que protegeixen els seus ciutadans, que respecten els seus veïns i honoren les diferències que fan especial i únic cada país."

Trump ha insistit que "el món lliure ha de protegir la seva estructura nacional i no tractar de reemplaçar-la".

"Si vols llibertat, mostra orgull pel teu país. Si vols democràcia, conserva la teva sobirania. I si vols pau, estima la teva nació."

Segons el líder nord-americà, el futur pertany a les nacions sobiranes i independents.

Ha dit que no vol conflictes amb cap altre país, però que no tindrà por a l'hora de defensar els seus interessos.

La defensa patriòtica de Trump enllaça amb la seva aposta per una doctrina nacionalista davant de la naturalesa multilateralista de les Nacions Unides.

Trump ha aprofitat el seu discurs davant la 74a Assemblea de les Nacions Unides per advertir aquells que volen emigrar als EUA assegurant que no els permetrà entrar al país.

Alhora ha atacat durament els qui defensen les "fronteres obertes". Denuncia que el que fan aquestes persones és encoratjar les xarxes de tràfic de persones.

El president nord-americà ha afirmat que molts països receptors de migrants s'estan veient superats i ha defensat que tots "tenen dret a protegir les seves fronteres".

Referint-se a la guerra comercial que manté amb la Xina, ha dit que confia poder aconseguir un acord.

"Tant de bo puguem arribar a un acord que pugui beneficiar-nos a tots dos. Però no acceptaré un mal acord per al poble dels Estats Units."

 

Jair Bolsonaro (Reuters)


Bolsonaro, s'estrena a l'ONU

Com és habitual, els Estats Units ha estat el segon país en parlar davant de l'Assemblea, darrera del Brasil.

En l'assemblea general de l'ONU s'estrenava el president del Brasil, Jair Bolsonaro, que ha acusat la premsa internacional de mentir sobre els focs de l'Amazònia i ha desmentit que siguin un perill pel principal pulmó del planeta.

Per Bolsonaro, darrere d'aquestes fal·làcies, hi ha interessos econòmics de la mineria i la biodiversitat.

"Els atacs sensacionalistes que patim dels grans mitjans internacionals pels incendis de l'Amazònia han despertat el nostre sentiment patriòtic. És una mentida dir que l'Amazònia és patrimoni de la humanitat. Un error que cometen molts científics és afirmar que la nostra selva és el pulmó del món."

Referint-se a França, ha dit que fins i tot "es va atrevir" a suggerir sancions contra el Brasil. En aquest sentit ha agraït el posicionament dels Estat Units que no van secundar la proposta.

Bolsonaro ha assegurat que el seu govern està compromès amb el medi ambient i amb el desenvolupament sostenible.

 

ARXIVAT A:
ONUTrump Jair BolsonaroEstats UnitsBrasil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut