Les treballadores sexuals no volen anar als afores ni haver de tancar més d'hora (AFPTV)

"Salvem el barri vermell": treballadores sexuals d'Amsterdam no volen que les facin fora

L'alcaldessa vol traslladar la prostitució al sud de la ciutat per evitar problemes d'incivisme i delinqüència

Les treballadores sexuals d'Amsterdam estan en peu de guerra contra l'Ajuntament, que les vol desplaçar als afores de la ciutat.

Desenes de persones han sortit al carrer, aquesta setmana. Sota el lema "Salveu el barri vermell" i emmascarades, moltes, per preservar l'anonimat, s'han manifestat fins a l'Ajuntament, on es debatia el projecte. 

La idea del govern municipal és anar tancant els prostíbuls del barri vermell i obrir un centre eròtic municipal amb capacitat per a 100 treballadores sexuals al sud d'Amsterdam, que tindria espais per a les pauses entre serveis, i altres equipaments.

La manifestació ha recorregut el centre d'Amsterdam fins a l'Ajuntament (AFPTV)

L'alcaldessa, Femke Halsema, diu que és la manera d'acabar amb els problemes d'incivisme i d'inseguretat, però les treballadores sexuals se senten criminalitzades i reclamen que es posi el focus en combatre la delinqüència i també que l'Ajuntament segui a negociar amb elles abans de prendre decisions.

"No estem d'acord amb les solucions que ofereixen, i que ens estan imposant", diu Sabrina Sánchez, treballadora sexual, que denuncia: "Ni tan sols negocien amb les organitzacions de treballadores sexuals."

"Feu alguna cosa contra els traficants de droga, feu alguna cosa contra els comportaments irrespectuosos", demana en un cara a cara amb l'alcaldessa una altra treballadora sexual que vol mantenir l'anonimat.

"Allunyar-nos no és resoldre el problema, només canviar-lo de lloc", afegeix.

Halsema admet que les prostitutes no són la causa dels problemes, però argumenta el trasllat perquè "el centre de la ciutat s'està tornant molt conflictiu".

L'alcaldessa, Femke Halsema, ha accedit a parlar amb les manifestants (AFPTV)

"No en teniu la culpa, això és el resultat de l'excés de turisme, la delinqüència i altres problemes", ha reconegut.

De moment, ha acceptat dialogar més endavant, "sense càmeres, sense soroll", amb les treballadores sexuals, que també protesten contra la decisió de l'Ajuntament de fer tancar els prostíbuls més d'hora els caps de setmana.

Als Països Baixos la prostitució és legal, i això l'ha convertida en el seu principal atractiu turístic.

La indústria sexual genera uns ingressos de 2.500 milions d'euros anuals, però la massificació turística, l'incivisme i, sobretot, l'empremta del crim organitzat han esdevingut un problema de primer ordre a Amsterdam. 

El govern municipal ja va tancar les icòniques finestres del barri vermell des d'on s'oferien els serveis sexuals. Ara, prohibirà fumar-hi cànnabis al carrer i ha començat una campanya per dissuadir el turisme d'alcohol i drogues dirigida, especialment, al públic britànic.
 

ARXIVAT A:
DroguesProstitucióPaïsos Baixos
Anar al contingut