Salut suspèn temporalment l'obligatorietat del certificat Covid pel col·lapse informàtic

L'allau de sol·licituds fa pràcticament impossible descarregar-se el document, que no es demanarà per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències almenys fins dilluns

Actualitzat

El Departament de Salut ha decidit suspendre l'obligatorietat de presentar el certificat Covid que permetia des d'aquesta mitjanit entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències. Ho ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, arran del col·lapse del sistema per l'allau de persones que volen descarregar-se'l.

El conseller ha parlat de "tràfic molt intens" a l'espai La Meva Salut, i ha assegurat que l'exigència queda suspesa almenys fins dilluns, ja que necessiten el cap de setmana per avaluar-ho:

"Dilluns analitzarem un altre cop tota la situació i tindrem totes les dades tecnològiques. Estem treballant-hi i reforçant tecnològicament l'eina."

Qui encara no tingui el també anomenat passaport Covid tindrà tot el cap de setmana per decarregar-se'l, ha afegit Argimon en declaracions després d'una reunió d'urgència per avaluar les incidències.

El document que seguirà sent obligatori per entrar a l'oci nocturn com fins ara. 


Problemes també per a altres gestions

Des d'aquest dijous a la tarda, hores abans que entrés en vigor, hi ha hagut problemes informàtics per accedir a l'espai La Meva Salut i obtenir el certificat Covid.

Tot i que durant la matinada i a primera hora d'aquest divendres s'hi ha pogut accedir puntualment, al matí els problemes s'han repetit. Els usuaris que ho intenten es troben o bé que l'accés a la pàgina està bloquejat o bé que hi ha cues de més d'una hora.

A més, el col·lapse també afecta la resta de funcions de la web, com ara la cita prèvia o consultar resultats mèdics.

Ja aquest dijous Salut va admetre "lentitud" del sistema i va assegurar que el departament informàtic havia reiniciat el sistema i que a poc a poc s'estava recuperant el funcionament habitual, però no ha estat suficient.

Segons Salut, només aquest dijous, a Catalunya es van emetre un total de 174.300 certificats digitals de Covid, una xifra que suposa 102.000 certificats més que dijous de la setmana passada.

Aquest divendres, fins a les 13.00, s'havien descarregat 140.000 certificats més. En total, més de 314.000 documents, segons Salut.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Certificat Covid
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut