La pantalla de benvinguda de l'espai La Meva Salut
La pantalla de benvinguda de l'espai La Meva Salut

La Meva Salut es col·lapsa pel volum de peticions del certificat Covid

L'allau de ciutadans que volen accedir a l'espai per obtenir el document per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències ha saturat el sistema informàtic

Redacció/AgènciesActualitzat

Continuen aquest divendres els problemes informàtics per accedir a l'espai La Meva Salut i obtenir el certificat Covid que havia de permetre des d'aquesta mitjanit entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències.  Unes incidències que han fet que Salut hagi decidit aquest divendres al migdia suspendre de forma temporal, durant el cap de setmana, l'obligatorietat d'ensenyar el certificat Covid en aquests àmbits.

Tot i que durant la matinada i a primera hora d'aquest divendres s'hi ha pogut accedir puntualment, La Meva Salut torna a funcionar amb lentitud i, en alguns casos, no permet l'accés. 

Els usuaris que hi han intentat entrar reben un missatge que estan en cua i amb espera de més d'una hora i amb 100.000 persones per endavant. Tot, a les portes d'un cap de setmana que serà el primer en què es demana el certificat Covid a bars i restaurants.

 

L'allau de ciutadans que volen accedir a l'espai per descarregar-se el document ha saturat el sistema informàtic des de dijous, tal com ja va anunciar el Departament de Salut:


Salut ha informat que en només el dia d'ahir, a Catalunya es van emetre un total de 174.300 certificats digitals de Covid, una xifra que suposa 102.000 certificats més que el dijous de la setmana anterior. 

Aquest divendres, fins a les 13.00, s'havien descarregat 140.000 certificats més. En total, més de 314.000 documents, segons Salut.

Fonts del Departament de Salut citades van assegurar que el departament informàtic havia reiniciat el sistema i que a poc a poc s'estava recuperant el funcionament habitual. Aquest divendres també hi ha una reunió d'urgència per avaluar les incidències, ja que el col·lapse també afecta la resta de funcions de la web, com ara la cita prèvia o consultar resultats mèdics

Aquest és el missatge que s'han trobat molts usuaris des d'aquest dijous:

 


Queixes i humor a la xarxa

Diversos usuaris han mostrat a la xarxa la impossibilitat d'accedir a l'app.
Les dificultats informàtiques també han afectat altres gestions que es fan a través de La Meva Salut:
Alguns usuaris s'ho han agafat amb sentit de l'humor:

 


Dubtes a bars i restaurants

Els bars, restaurants i gimnasos es preparaven aquest dijous per l'entrada en vigor la nova norma durant almenys 15 dies. Els sectors afectats tenen dubtes per l'impacte que pot tenir en l'activitat.

A més, a poques hores d'implantar-se, molts propietaris encara no havien donat directrius als treballadors perquè encara no saben com aplicar la mesura. Ens ho expliquen en aquest vídeo:

ARXIVAT A:
Certificat CovidSalutCovid-19Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut