Argimon: "El dia 23 obrirem tota l'activitat a l'aire lliure siguin quins siguin els resultats"
La desescalada començarà per les actvitats a l'aire lliure (Europa Press)

La desescalada començarà el dia 23 amb terrasses obertes i activitats a l'aire lliure

El secretari de Salut Pública explica que "necessitem deu dies per poder recuperar activitats"

RedaccióActualitzat

La desescalada de les mesures ordenades arran de la segona onada de la Covid-19 començarà, a Catalunya, el 23 de novembre.

Així ho ha anunciat aquest dijous el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon.

"El dia 23 obrirem tota l'activitat a l'aire lliure siguin quins siguin els resultats."


Argimon també ha explicat que el pla de desescalada començarà per les activitats que es realitzen a l'aire lliure, tant de lleure com esportives.

El 23 de novembre, per tant, podran obrir les terrasses de bars i restaurants, que van haver de tancar -o obrir per oferir menjar per emportar-se o a domicili- el 15 d'octubre. Hauran estat 39 dies sense terrasses de bars ni restaurants.

També podran obrir les seves portes els centres esportius a l'aire lliure, que van haver de tancar dues setmanes més tard.

Argimon ha reconegut que demanen "uns sacrificis molt durs".

"Sabem que són mesures molt difícils, molt complicades, que estem demanant uns sacrificis molt i molt durs a uns sectors de la nostra economia i de la nostra societat, però sempre hem de mirar aquest element principal de salut, perquè és la nostra responsabilitat."


El secretari de Salut Pública, però, ha argumentat que aquests deu dies són necessaris, malgrat l'evolució positiva d'alguns indicadors, perquè, 4 de cada 10 actuacions que es fan a l'atenció primària són per la Covid, perquè hi ha 2.700 pacients Covid ingressats als hospitals i perquè "sobretot encara estem amb una xifra de malalts en UCI molt elevada", de gairebé 600 persones.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut