Cartell informant de l'obligació de mostrar el certificat covid en un bar de Barcelona
Cartell informant de l'obligació de mostrar el certificat covid en un bar de Barcelona

S'allarga almenys fins per Nadal el certificat covid a restauració, gimnasos i residències

El Tribunal Superior de Justícia ha avalat allargar l'obligació d'ensenyar-lo en aquests sectors, a més de l'oci nocturn

Paula Florit GomilaActualitzat

El certificat covid continuarà en vigor a Catalunya almenys dues setmanes més. El Tribunal Superior de Justícia ha avalat allargar l'obligació d'ensenyar-lo per accedir a bars i restaurants, gimnasos, residències i oci nocturn fins a la mitjanit del 23 al 24 de desembre, tal com ha demanat el govern aquest dimarts

Sense aquesta ampliació, la vigència s'hauria acabat aquesta mateixa mitjanit.

En el cas dels bars i restaurants, el certificat ja porta en vigor dues setmanes, tot i que de forma efectiva, només ha estat 13 dies funcionant. L'aplicació de la mesura, que és l'aposta del govern per aturar la sisena onada, es va haver d'endarrerir tres dies pels problemes informàtics per descarregar el certificat.

L'allau de persones que van voler fer-ho alhora van col·lapsar la web i l'aplicació de La Meva Salut. La conselleria va habilitar després un sistema específic per descarregar-se el certificat.

Des del 29 de novembre fins al 4 de desembre, s'han descarregat 2.305.494 de certificats. Des que va començar a funcionar, ja hi ha hagut més de 12 milions de descàrregues.

El certificat covid triplica les vacunacions en primera dosi

El govern descarta ampliar l'ús d'aquest certificat més enllà dels àmbits en què ja es demana. A l'espera de veure quin efecte acaba tenint la seva aplicació en l'evolució de la sisena onada de la pandèmia, el que ja es pot afirmar és que ha animat la gent que no ho havia fet a vacunar-se.

Des de l'entrada en vigor del passaport covid en la restauració, les primeres dosis de la vacuna contra la covid s'han triplicat, passant d'unes 11.000 setmanals a més de 36.000.

Un efecte que no havia passat quan va entrar en vigor el certificat per a l'oci nocturn, a principis d'octubre.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Certificat Covid
Anar al contingut